Instagram takipçi satın al
Teknoloji

3G Devrinin Sonu Geliyor

Bir zamanlar her cihazda bulunan günümüz internet teknolojisin atalarından olan 3G'nin artık tüm destekleri bitiyor. Artık tüm cihazlar 4-4.5 VE 5G bağlantılı olacak.

istanbul temizlik şirketi

Yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve özellikle çalışmalarına başlanan ve yepyeni bir devir açacak 5G teknolojisi yakınken eski bir devrin de sonu kapanıyor. Ağlar artık 3G desteğini kesecek ve hizmet vermeyecek. Bu durumun nedeni ise 3G’nin fazla spektrum kullanması. Bu sistem kapatılarak kullanılan fazlalık yeni teknolojilere dağıtılacak ve hızlanmalarını sağlayacak.

Eğer telefonunuz sadece 3G desteğine sahipse yeni bir telefon almanız gerekebilir. Günümüzde yeni çıkan telefonlarda böyle bir sıkıntı olmasa da +10 yıllık telefona sahip olanlar büyük ihtimal internet servislerini kullanamayacaklar.

Bunun yanında 3G teknolojisi sadece telefon ve başka cihazlarla alakalı değil. Arabalarda bulunan navigasyon sistemlerinin bir çoğunda da 3G mevcut. Bu tarz arabaların fazlalıkta olması nedeniyle büyük ihtimal bir güncelleme gelecek ve sadece sürüm yükseltmesi yapılarak bu sorun halledilecek. Yani yeni bir araba almanıza gerek kalmayacak. Daha bu konuda resmi açıklamalar olmasa da yazılım güncellenmesiyle hatta direkt firmanın uzaktan güncellemesiyle hallolacak bir durum gibi gözüküyor.

3G servislerinin kapatılması diğer teknolojiler için baya faydalı olacak. Kapsama alanları artacak, şebekeler daha hızlı olacak. Fakat bu durumun birçok eksisi de olacak gibi duruyor. Özellikle pos makinaları gibi teknolojilerin de 3G ‘yi kullanması belki ilk günlerde sıkıntıya yol açacaktır. Umarız bu tarz sorunlar hızlıca çözülür.

Sizce ilerleyen yıllarda 4G destekleri de sonlanır mı?

İlginiz Çekebilir

Can Çelik

Vaktinin çoğunu internette takılarak harcayan klasik bir genç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu