Instagram takipçi satın al
Yeme - İçmeSağlık

Sağlıklı Yaşam için Her Gün Yemeniz Gereken 5 Yiyecek

Sağlığımız için günlük yediğimizi içtiğimize dikkat etmemiz gerekmektedir. Sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi gereken 5 yiyeceğe değinecek olursak;

istanbul temizlik şirketi

Şüphesiz erkekler sağlıklı yaşam için kadınlardan daha az güç sarf ederler. Genellikle spor yapmaktan hoşlanan erkeklerin belki de atladığı şey spor yaparken aynı zamanda sağlıklı beslenmenin de önemli bir yerinin olduğudur. Spor yaptıktan sonra kas ağrılarınıza iyi gelen besinlerin bulunduğunu biliyor muydunuz? Ya da prostat kanserini önleyici bazı yiyeceklerin olduğunu? Eğer bilmiyorsanız yazının devamını okumanızda fayda var. Bilhassa sağlıklı yaşam için erkeklere oldukça yararlı olan bazı besinler vardır ki bu besinlerin neler olduğunu çoğunuz bilmiyor olabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi gereken 5 yiyeceğe değinecek olursak;

Ketçap:

Ketçap

Şüphesiz sizi biraz şaşırtacak olan bu yiyecek içerisinde domates bulunmasından dolayı oldukça önemli bir yere sahip. Çünkü pek çok kanserin yanı sıra erkeklerde sıkça rastlanan prostat kanserine domatesin içeriğinde bulunan likopen maddesi oldukça iyi gelmektedir. Bu nedenle aşırıya kaçmamak şartıyla ketçap tüketebilirsiniz.

Zencefil:

Zencefil

Genellikle kışın çok tüketilmesinin yanı sıra birçok derde deva olan zencefilin yapılan araştırmalar neticesinde spor sonrası yoğun şekilde erkeklerin başına gelen kas ağrılarına da iyi geldiği saptanmış. Bol bol spor yapan erkeklere duyurulur.

Kabuklu Deniz Canlıları:

Kabuklu Deniz Canlıları

İçeriğinde bol miktarda çinko barındıran bu deniz canlıları kas yapısının yanı sıra pek çok erkekte görülen sperm sayısını ve kısırlık problemini çözmekte. Çünkü bu hastalıklar aşırı çinko eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkmakta. Denizden babam çıksa yerim diyen erkekler için oldukça iyi bir durum olsa gerek. Aynı zamanda bu ürünleri tüketemeyen erkekler hindi eti yiyebilir.

Kırmızı Et:

Kırmızı Et

Eğer etten vazgeçemeyen türden bir erkekseniz çok şanslısınız demektir. Çünkü bir çok rahatsızlığa iyi gelen kırmızı et tüm bunların yanı sıra kas ağrılarına iyi gelmekte ve kas yapısını da güçlendirmektedir. Kırmızı ete devam!

Soyalı Yiyecekler:

Soya Fasulyesi tüketirken dikkat edilmesi gerekenler

Yapılan araştırmalar soyanın prostat kanserini önlemede oldukça etkili olduğunu göstermiştir. Soya peyniri ve soya sütü gibi ürünleri kapsayan soyalı yiyecekler kategorisi en çok Asya ülkelerinde tüketilmekte. Aynı zamanda yapılan araştırmalara göre de prostat kanseri en az bu ülkelerde görülmekte.

Not: Burada yazılan bütün her şey bilgilendirme amaçlıdır, kişilere dokunan veya alerjisini tetikleyen yiyecekler olabilir. Lütfen doktorunuza danışmadan sağlığınızla ilgili bir karar vermeyin.

İlginiz Çekebilir

Bir Yorum

  1. Sağlıklı yaşam için herkes birşeyler söylüyor. Misal canan doktor varya işte o bu sene tereyağı yiyin diyor. Bir sonraki sene yemeyin diyor.
    Bu konuyu bana soracak olursanız, olabildiğince doğal ve azar azar yemek gerekli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu