Instagram takipçi satın al
Faydalı Bilgiler

SEO (Search Engine Optimization) Eğitimi İle SEO Uzmanı Olun!

Yeni çağın sonucu olarak geleceği parlak bir meslek arıyorsanız bunu arama motorları üzerine uzmanlaşmak size verecektir. SEO uzmanı terimini hiç duydunuz mu?

istanbul temizlik şirketi

Yeni çağın sonucu olarak geleceği parlak bir meslek arıyorsanız bunu arama motorları üzerine uzmanlaşmak size verecektir. SEO uzmanı terimini hiç duydunuz mu?

Arama motoru optimizasyonu uzmanlığı, bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP) üst sıralarda yer alması için gerekli olan tüm stratejileri ifade eder. Arama motorları bir algoritmaya ve bir dizi kurala göre web sayfalarını sıralamaktadır. Bire bir ve uygulamalı SEO eğitimi ile sizler de bu alanda kariyer yapacak seviyeye gelebilirsiniz.

Bu mesleğin en önemli dezavantajı bu alanda bir üniversite bölümü olmamasıdır. Bu aynı zamanda çok önemli bir avantajdır. Bu alanda kariyer yapmak istiyorsanız bir online eğitim bitirip sertifika aldıktan sonra SEO uzmanı olabilirsiniz.

SEO Eğitiminin Temelleri: Anahtar Kelime Stratejileri ve İçerik Optimizasyonu

İnternette bularak katıldığınız birçok online SEO kursu sizlere genel bilgiler vermekten öteye gidemeyecektir. Ancak search engine optimization eğitimi sürecinde en temel nokta anahtar kelime stratejileri ve içerik optimizasyonudur.

Anahtar kelime, bir kullanıcının arama motorunda istediği sonuca ulaşmak için yazdığı ifadedir. Hedef kitlenizin aradığı terimleri bilmeli ve bu terimleri bularak içeriklerinizde bu terimlere odaklanmalısınız. Bu nedenle SEO’nun önemli bir parçası anahtar kelime araştırması ve stratejileridir.

Öncelikle doğru platformları kullanarak anahtar kelime araştırması yapmanız gerekiyor. Bunun için Google’dan faydalanabilir, ücretsiz şekilde Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda SemRush, Ahrefs gibi ücretli araçlara da başvurabilirsiniz.

Her anahtar kelime belirli arama hacmine sahiptir. Aynı zamanda rekabet durumuna göre bir zorluğu bulunur. Burada en yüksek arama hacmi ve en düşük zorluğa odaklanmanız gerekiyor. Aynı zamanda sesli aramanın geleceği parlak olduğu için uzun kuyruklu anahtar kelimeleri de bulabilmelisiniz. En yeni anahtar kelime stratejileri SEO eğitimi sonunda bilginiz dahilinde olacak.

Anahtar kelime araştırması dışında bir içeriğin mutlaka arama motorlarına uygun yazılmış olması gerekir. İçerik optimizasyonu için şu adımlara odaklanmanız gerekiyor;

  • İçerikleriniz özgün olmalıdır ve asla intihal içermemelidir.
  • İçeriklerinizde hedef anahtar kelimeler başlıklarda ve alt başlıklarda yer almalıdır.
  • Bir içerikte bir tane H1, 2-3 tane H2 ve 3-4 tane H3 başlık yapısı olmalıdır.
  • İlk 100 kelimede anahtar kelimeniz mutlaka yer almalı ve içerik boyunca %2-2.5 oranında geçmelidir.
  • İçeriğiniz yeterli uzunlukta olmalıdır.
  • İçeriğiniz okunabilir olmalı, noktalama ve yazım yanlışına sahip olmamalıdır.
  • Mobil optimizasyon için paragraflar 50-70 kelime olmalı ve bir cümle en fazla 14-15 kelime olmalıdır.

Web sitenizde paylaşacağınız bir içeriğin optimize edilme konusunda tüm detaylar nitelikli bir SEO eğitimi sonucunda öğrendiğiniz bir beceri haline gelecektir.

Teknik SEO: Site Mimarisi ve Hız Optimizasyonu ile Sıralamanızı Yükseltin

Bir web sitesinin arama motorlarında sıralamaya girebilmesi için teknik açıdan bazı problemleri barındırmaması ve bazı özellikleri taşıyor olması gerekiyor. Burada teknik SEO devreye giriyor.  Bu nedenle de SEO kursları her zaman bu noktaya odaklanıyor.

Bir kursta teknik SEO hatalarını bulma ve web sitenizi teknik açıdan optimizasyona uygun hale getirmeyi öğreneceksiniz. Bir teknik süreçte en önemli detaylardan biri site mimarisi olmaktadır.

Web sitenizin mimarisi kullanıcı deneyimi açısından çok önemlidir. Web sitenizde site mimarisini sağlamak için alt ve üst kategoriler iyi optimize edilmelidir. Aynı zamanda breadcrumb gibi stratejiler ile ziyaretçilerin derinlikler arasında gezinmesi kolay olmalıdır. Bunun yanında menüler kullanıcıların ulaşabileceği yerlerde bulunmalıdır. Güçlü bir site mimarisi arama motorlarında ön plana çıkmanızı sağlar.

Teknik SEO’nun diğer bir önemli başlığı da sayfaların hızlı açılmasıdır. Sayfalar hızlı açılmadığında hemen çıkma oranı olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle SEO eğitimleri hız optimizasyonuna da odaklanır. Hız optimizasyonu ile sıralamanızı üste çekebilirsiniz.

Site hızı optimizasyonu yaparken şu çalışmalara odaklanabilirsiniz;

  • Öncelikle görsellerinizi sıkıştırmalısınız. Görsellerin kalitesini bozmadan sıkıştırmalı ve dosya boyutunu optimize etmelisiniz.
  • Görselleri PNG, JEPG ve Google tarafından önerilen WebP uzantısını kullanabilirsiniz.
  • Web sitenize gelen sunucu isteklerini azaltabilirsiniz. Tarayıcılar çok sayıda istek gönderdiğinde web siteniz daha uzun sürede açılacaktır.
  • Tarayıcı önbelleğe almayı etkinleştirerek web sitenize bir kere giriş yapan kullanıcıları tekrar yük olmadan gösterebilirsiniz.
  • Bir içerik dağıtım ağı (CDN) kullanın ve ziyaretçilerin en yakın sunucudan yanıt almalarını sağlayarak yanıt süresini minimum düzeye çekin.

Sayfa hızı ve site mimarisi optimize edildiğinde arama motorlarında geri planda hizmet alabilirsiniz.

Bağlantı Kurma Sanatı: Kaliteli Backlinkler ile SEO Başarısı

Sektörde ses getiren SEO seminerleri her zaman bağlantı kurmanın SEO üzerindeki büyük etkisinden söz ediyor. Web sitesi sahipleri ve uzmanların önemli bir bölümü site içi SEO çalışmalarına odaklanıyor. Ancak bağlantı kurma stratejisini geliştirdiğinizde web siteniz ciddi derecede otorite kazanacaktır.

Backlink, farklı web sitelerinin içeriklerinde web sitenizden bahsetmeleri ve web sitenize bağlantı vermesidir. Kaliteli içerikler üretirseniz ve kullanıcılar gözünde dikkat çekerseniz kaliteli bağlantılar kazanabilirsiniz.

Bir web sitesinin size bağlantı vermesi size güven oyu verdiğini gösterir. Bu nedenle her zaman kaliteli sitelerden bağlantı kazanabileceğiniz stratejiler geliştirin. Tanıtım yazısından konuk yazarlığa kadar birçok strateji ile kaliteli backlinkler oluşturarak SEO başarısı elde etmenin yollarını eğitim sonunda öğrenebilirsiniz.

SEO strateji üzerine kuruludur ve sürekli veri takibi gerektirir. Bu nedenle her zaman bağlantı kalitenizi kontrol etmeli ve yeni bağlantılar kazanmalısınız. Ne kadar kaliteli ve çok sayıda bağlantı kazanırsanız SEO’nuz o kadar gelişir. Nitelikli bir site dışı eğitim planlaması ile arama motorlarında zirveye çıkabilirsiniz.

Google Algoritmaları ve SEO: Güncellemelerle Uyumlu Kalın

Arama motorları sürekli kendilerini geliştirirler ve sıralama kuralları üzerinde ama küçük ama büyük değişikliklere giderler. Bu nedenle de web sitesi yöneticileri ve SEO uzmanları bu gelişmeleri takip etmelidir.

Google yılda birkaç kez büyük veya küçük algoritma değişikliklerine gider. Bir algoritma güncellemesi geldiği anda bunu takip etmeli ve hemen web siteniz ile bilgilerinizi buna uyumlu hale getirmeniz gerekir. Bu nedenle SEO Akademisi bitirseniz de bu gelişmeleri takip etmeye hazır olmalısınız.

Google gelen güncelleme ile ilgili her zaman açık olmaz. Bazen güncelleme sonucunda belirli çıkarımları zaman içinde sizin yapmanızı ister. Her algoritma değişiklikleri sonrasında arama sonuçlarında belirli dalgalanmalar olabilir. Zirvedeyken bir anda en son sıralara gidebilirsiniz. Bu nedenle her algoritma güncellemesini takip etmeli ve hemen anlamalısınız.

Bir güncellemeyi anladıktan sonra web sitenizi hemen bu güncellemeye uygun hale getirmeniz gerekiyor.  Google tarafından yapılan güncellemelere web sitenizi ne kadar erken uygun hale getirirseniz olumsuz sıralama değişimlerinden en az oranda etkilenirsiniz.

Google güncellemelerine uyumlu kalmak istiyorsanız gelişmeleri her zaman takip etmelisiniz. Bu yüzden SEO sertifikası aldıktan sonra her zaman bir toplulukla gelişmeleri takip etme ve fikir alışverişi konusunda iletişim halinde kalmalısınız.

İçerik Pazarlaması ve SEO: Etkili İçerik Stratejileri Oluşturmak

Bir SEO sürecinin en önemli parçalarından biri içerik pazarlaması olacaktır.  Bu nedenle de her zaman optimizasyon başarınızı maksimum seviyeye çekebilmek için bir içerik pazarlama stratejisi oluşturmanız gerekiyor.

Öncelikle web sitenizde bir içerik planlaması yaparken doğru platformlarda yer almalısınız. Daha sonra belirli bir içerik planlama zaman planına ihtiyacınız var. Tüm bunları yaptığınızda arama motorlarında daha iyi performans elde etmeye başlayabilirsiniz.

İçerik pazarlamasında farklı içerik türleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Blog içerikleri, sosyal medya içerikleri, infografikler, çevrimiçi içerikler, video içerikler, reklam içerikleri ve podcast içerikler geliştirme konusunda deneyimli olmalısınız.

İçeriklerinizi web siteniz, resmi sosyal medya hesaplarınız, konuk gönderiler, reklam kampanyalarınız, mailler gibi birçok alanda paylaşabilirsiniz.

Etkili içerik pazarlama stratejisi oluşturmanın parçası olarak şu stratejileri geliştirebilirsiniz;

  • Arama hacmi yüksek ve düşük rekabete sahip anahtar kelimeleri bularak bu kelimelere odaklanın.
  • Anlamsal açıdan alakalı anahtar kelimeleri aynı içerikte kullanın.
  • Kullanıcı dostu içerikler oluşturun ve içeriklerinizi güçlü bir mantık akışıyla kitlenize verin.
  • Her içerikte başlıklarınızı ilgi çekici hale getirin ve odak anahtar kelimelere yer verin.
  • İçeriklerinizde kaliteli ve ilgi çekici görseller kullanarak dikkat çekin.
  • Rakip analizi yaparak onların anahtar kelimelerini öğrenin ve daha nitelikli içeriklere odaklanın.
  • Web sitenizde alakalı içerikler arasında bağlantılar vererek güçlü bir site içi link yapısı oluşturarak ziyaretçileri web sitenizde tutun.
  • Meta açıklamalarını ilgi çekici ve güçlü CTA’lar barındıracak şekilde optimize edin. Görsellerde mutlaka alternatif metinler kullanın.
  • İçeriklerinize sosyal medya paylaşım butonları koyarak insanlar arasında yayılmasını sağlayın.
  • Paragrafları kısa tutun ve anlaşılabilir içerikler yazın.
  • Hedef kitlenizin diline ve ihtiyaçlarına cevap veren içerikler geliştirin.

İçerik pazarlaması SEO analitik yapısı üzerinde güçlü etkiye sahiptir. Bu nedenle her zaman içeriklerinizi SEO’ya uygun optimize edin.

SEO Araçları : Verimliliği Artıran Araçlar ve Kullanım İpuçları

Web sitenizi geliştirmek için kullanabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi SEO araçlarıdır. Bu araçlar ile web sitenizin performansını takip edebilir ve yeni araçlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir web sitesinde kullanabileceğiniz tüm araçlar SEO webinarı boyunca size tanıtılabilir. Google ücretsiz bazı araçlar sunmaktadır.

Google Search Console ile web sitenizi ücretsiz olarak daha görünür hale getirebileceğiniz bir araçtır. Bu araç web sitenizin dizine eklenme ve taranma durumunu kontrol etmenizi sağlar. SEO’nuzu geliştirmek ve web sitenizin arama motorları tarafından nasıl göründüğünü takip etmek için mutlaka bu aracı kullanmalısınız.

Google Analytics diğer bir ücretsiz Google aracıdır.  Bu araç ile web sitenizin performansını ve trafiğini takip edebilirsiniz. Aynı zamanda ziyaretçi davranışlarını da izleyebilirsiniz. Genel kullanıcı deneyimi ve performansı optimize etmek için bu aracı mutlaka kullanın.

Moz Pro kullanabileceğiniz bir WordPress eklentisidir. Bu araç SERP sıralamanızı iyileştirmenizi sağlayacak SEO araçları ve yöntemleri sunar.  Anahtar kelime araştırması, sıra takibi gibi işlemleri yapabilirsiniz. Her SEO uzmanı bu aracı kullanmalıdır.

Ahrefs aracı sizlere SEO konusunda anahtar kelime araştırmasından SEO performansını izlemeye kadar birçok konuda seçenek sunar. Ücretli olarak optimizasyon için gerekli olan birçok araştırma, rapor ve öneriyi buradan alabilirsiniz.

En popüler SEO araçları arasında SemRush bulunuyor.  Bu araç web sitenizin optimizasyon sürecinde size birçok öneri sunar ve farklı SEO işlevlerini yerine getirmenize olanak tanır.  Bu aracı uygun fiyatlarla satın alabilir ve tüm süreçler için kullanabilirsiniz.

SEO strateji süreçlerinize katkı sağlayacak diğer bir araç Screaming Frog aracıdır. Bu araç bağlantı, görsel, CSS, uygulamaları arama motoru optimizasyonu açısından taramanızı sağlar.  Özellikle çok sayıda sayfaya sahip sitelerde manuel işlemleri kolaylaştıran ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak bir araçtır.

Google Pagespeed Insights diğer bir araçtır. Bu araç ile web sitenizin sayfa açılış hızını analiz edebilirsiniz.  Araç masaüstü ve mobil sayfa açılış hızlarını analiz eder ve size geliştirme konusunda öneriler sunar.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu