Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

100’den fazla Üretken Kitap Okudum ve En Önemli 15 İpucu Özetledim

istanbul temizlik şirketi
100’den fazla Üretken Kitap Okudum ve En Önemli 15 İpucu Özetledim

On yıl önce neredeyse güne başlangıç ​​seviyesi mühendisinden üst yöneticiye terfi verildi. Dürüst olmak gerekirse, promosyon kadar heyecan vericiydi, inanılmaz derecede şaşkındım. Yapmamı istediğim / yapmak istediğim her şeyi yapmak için yeterli zamanım olmadığını hissettim ve başımın üstünde olduğumu hissetmeye başladım. Bir şey vermek zorunda kaldı.

Verimlilik kitaplarının yararlı olduğunu duymuştum, o yüzden denemeye karar verdim. Kitapların bana daha kısa sürede nasıl daha fazla işe yarayacağını öğretmesini umuyordum. Bu amaca ulaşmamda bana yardım ettiler, aynı zamanda performansımın diğer yönleri de oldu.

100 üretken kitap okuduktan sonra, üretken kalmak ve verimli olmak için 15 temel unsur bulunduğunu keşfettim. Bulunduğunuz kadar verimli olmanıza yardımcı olmak için bulgularımın bir listesini derledim.

1. Başkalarının son başvuru tarihlerini belirlemelerini, kendiniz koymalarını beklemeyin.

Yapısal okul sistemimizle yetişirken, öğrencilere son başvuru tarihleri ​​verilir ve onları karşılamak için çalışırlar. Bu, aniden doğruya çalışmak için son tarihimiz olmadığında bir soruna neden olur. Tembel olma eğilimindeyiz çünkü aciliyet hissi yoktur. Bu nedenle, okuldaki fazla mesai sahipleri, gerçek dünyada ortalama olma eğilimindedirler çünkü hiç kimse onlar için belirlemediği zamanlarda çalışacak süre sınırları taşımazlar.

Başarılı insanlar beklemiyorlar, kişisel hedeflerinin sürelerini belirliyorlar. Harici son tarihleri ​​(size verilenler) karşılarken hayatta kalmanıza ve çıplak minimuma ulaşmanıza yardımcı olurken, iç sürelerle (kendiniz verdiklerinizle) sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. Anahtar, pasif değil, proaktif olmaktır.

2. Bankacılık hesabınızı yaptığınız zamanı takip edin

Kendimizi iyi tanıdığımızı düşünmek isteriz. Ancak hatırlatmamız istendiğinde, geçen hafta bu gün ne yaptığımızı hatırlayamıyoruz. Elimizdeki en değerli kaynak zamandır. Bunu, banka hesaplarımızda yaptığımız gibi izlemeliyiz, çünkü eski sözler giderek zaman kazanır. Her zaman daha fazla para kazanabilirsiniz, ancak asla boşa zaman alamazsınız.

Görevler için ne kadar zaman harcadığınızı kaydetmek için bir zaman çizelgesi tutun. Hatta günlük / kişisel görevler. Bazı şeyler için ne kadar zaman kaybettiğinizi görmek sizi şaşırtacaktır.

3. Zayıf yönlerinize odaklanmayın, bunun yerine kendi gücünüz üzerinde çalışın.

Zayıf yönlerinizi geliştirmek yaygın bir uygulamadır. Ancak bu birincil odak noktası olmamalıdır. En önemlisi öncelikle güçlü yönlerinizi geliştirmenizdir. Bir güce sahip olmak, zaten bunun için bir temeliniz olduğu anlamına gelir (aksi takdirde bir güç olmayacaktır) ve temel becerileri kazanmış oluruz. Zaten geliştirmeniz gereken şey konusunda sağlam bir fikriniz olmalıdır. Aradaki fark, bu büyümenin başka şeyleri geliştirmeye karşı üstel olacağıdır.

Zayıf noktalar sınırlamaya neden olur, zira baştan başlarsın. Her şey çok yeni ve neyin işe yaradığını tespit etmek zor olabilir. Ancak, o zayıf noktaları bulduğunuzda, bu zayıflıkları bir varlık haline getirmeye yardımcı olmak için (geliştirdiyseniz) güçlü yönlerinizden faydalanabilirsiniz.

4. Görevleri, aldığınız siparişe değil de önem derecesine göre sıralayın

Her görev, diğerlerininkiyle aynı ağırlıkta değildir. Kendinize şu soruyu sorun: Hemen yapılması gereken şey nedir? Görevlerinizi düzenli olarak sıralayın ve yaşamsal olanları yolun dışına çıkın.

Bazen bir görevi daha erken ortaya çıkardığı için aşağıdaki görevlerden daha önemli olduğunu düşünmenin yanlışını yaparız. Bazı görevlerin etkili bir etkisi vardır, bu nedenle diğer görevlerden daha sonra ortaya çıksalar bile hemen bitmesi için öncelik verilmelidir.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu