Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşamYaşam - insan

Zümrüt Apartmanı İsimli Kitabın Pedofoli Yazarı Tutuklandı…

istanbul temizlik şirketi
Zümrüt Apartmanı İsimli Kitabın Pedofoli Yazarı Tutuklandı...
Zümrüt Apartmanı İsimli Kitabın Pedofoli Yazarı Tutuklandı...

İğrenç kitapta yer alan satırların sosyal medyada yayılması üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyuruları üzerine ‘müstehcenlik’ suçundan soruşturma başlattı. Başsavcılık ise şu şekilde açıklama yaptı:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın suç duyurusu üzerine Abdullah Şevki isimli şahıs tarafından kaleme alındığı anlaşılan ‘Zümrüt Apartmanı’ isimli kitapta yer alan bir kısım ibarelerle ilgili şüpheli Abdullah Şevki hakkında TCK’nın 226’ncı maddesi uyarınca ‘müstehcenlik’ suçundan soruşturma başlatılmıştır.”

YAZAR ABDULLAH ŞEVKİ GÖZALTINDA

Kitapçılarda yazarın diğer kitapları da satıştan çekildi. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında yazar Abdullah Şevki göz altına alındı.

AİLE BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan yazılı basın açıklamasında, sosyal medya ve bazı haberlerde basım tarihi 2013 yılı olan bir kitapta pedofili içeren ifadelere yer verildiğinin görüldüğü belirtildi. Bakanlık olarak kitabın yazarı ile basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

“Söz konusu kitapta yer alan ifadelerin TCK’nın 226’ncı maddesine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından gerekli yasal süreç başlatılmış ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadelemiz devam edecektir.”

Zümrüt Apartmanı İsimli Kitabın Pedofoli Yazarı Tutuklandı...

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu