Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

Yeni Zelanda’ya Mesaj: Dedeleriniz Gibi Tabuta Gidersiniz

istanbul temizlik şirketi
Yeni Zelanda’ya Mesaj: Dedeleriniz Gibi Tabuta Gidersiniz

Bugün, 18 Mart Stadyumu ve Şehitler Abidesi’nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. töreninde Recep Tayyip Erdoğan çeşitli açıklamalarda bulundu. Yeni Zelanda’da verilen mesajlar ile bizi sınıyorlar diyen Erdoğan, “Mesajınızı aldık. Kininizin de nefretinizin de canlı olduğunu anladık.” dedi.

Çanakkale şehitleri anıldı

Konuşmasında Çanakkale şehitlerine rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de 1 asır önce yaşanan ruhun anlanmasının öneminden bahsetti. Tarihimizde yer alan Edirne, Bursa ve İstanbul’un fethi gibi önemli zaferlerden de söz ederek Çanakkale’de denizini de topraklarını da 104 yıl önce olduğu gibi bugün de düşmanlara mezar etmekten çekinilmeyeceği mesajlarını verdi.

“Dedeleriniz gibi tabuta gidersiniz!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın konuşmasında en can alıcı noktalardan biri de Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamalardı. Erdoğan, teröristlere “Dedeleriniz gibi tabuta gidersiniz” şeklinde gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı: “Çanakkale’den 104 yıl sonra bir kez daha sesleniyor ve diyoruz ki, mesajınızı aldık. Hislerinizi de niyetinizi de anladık. kininizin, nefretinizin canlı olduğunu anladık. Bir teröristin ortaya çıkarak 50 Müslümanı öldürmesinin ne olduğunu anladık. Aldığımız nefesi bize çok gördüğünüzü anladık. Biz buradayız, biz Çanakkale’deyiz. 1000 yıldır buradayız, kıyamete kadar da burada olacağız. İstanbul’u Konstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler. Aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz. Sizleri de dedeleriniz gibi uğurlayacamızdan hiç şüpheniz olmasın.”

“Çanakkale namusunu çiğnetmeyen Asım’ın neslinin sembolüdür”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında ise Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde kanımız ile yazılan Çanakkale zaferini bugün de kazanacağımız ifade ederek “Biz Çanakkale’yi barışın, kardeşliğin sembolü olarak görüyoruz. Çanakkale bizim için namusunu çiğnetmeyen ve çiğnetmeyecek olan Asım’ın neslinin sembolüdür. Ve Asım’ın nesli de burada. Dostça gelirseniz sizi ağırlayacaklar, düşmanca gelirseniz de ona göre muamele edecekler. Tıpkı çukur açan teröristlere, sınırımıza musallat olan DEAŞ’lı katillere yaptığımız gibi ayak bastığınız yere gömecekler. Daha Münbiç’te, Fırat’ın doğusunda yazacak tarihimiz var.” şeklinde terör örgütlerine de mesaj verdi.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu