Instagram takipçi satın al
EğitimHaberlerListeler

Üniversite Tercihinizi Yaparken Bunlara Mutlaka Dikkat Edin

istanbul temizlik şirketi

Seçeceğiniz meslekle bir ömür geçireceksiniz. Mutlu olamayacağınız bir bölümü seçip hayatınızı karartmayın. Mutlu ve geleceğinizi sağlam inşaa eden bireyler olun.

Eğer puanınız yüksekse, sırf puanınız çok yüksek diye tabir-i caizse “Puanım heba olmasın” düşüncesine kapılıp çok istemediğiniz o yüksek puanlı bölümleri yazmayın. Sonuçta önemli olan sizin gerçekten ne yapmak istediğiniz.

Üniversite Tercihinizi Yaparken Bunlara Mutlaka Dikkat Edin

Tercihlerinizde önemli olan sizin istek sıranız. Bu yüzden sıralamayı puanınıza göre değil, en çok istediğiniz yerlerin en yukarda olacağı şekilde yapın.

Her ne puan almış olursanız olun esas önemli olan üniversite eğitimiz boyunca ve mezun olduktan sonra mutlu olmak

Üniversite Tercihinizi Yaparken Bunlara Mutlaka Dikkat Edin

Yazacağınız yani ileride sizin mesleğiniz olacak bölümün size ne kadar uygun olduğunu iyi düşünün. Seçeceğiniz meslek sizin ilgi ve becerilerinizle ne kadar örtüşüyor? Bunu göz önününde bulundurun.

Bölümle birlikte seçeceğiniz üniversitede bulunması, bakmanız gereken özellikler var. Akademik kadrosu, alanında uzmanlığı, size sağlayacağı imkanlar, üniversitenin lokasyonu ve yabancı dil öğretme imkanı.

Üniversite Tercihinizi Yaparken Bunlara Mutlaka Dikkat Edin

Tüm bunların olması açısından da İbn Haldun Üniversitesi sizin için doğru tercih olabilir. Sosyal bilimler dallarından seçim yapacak öğrenciler için bu üniversitenin sadece sosyal bilimler alanına yoğunlaşmalarını mutlaka göz önünde bulundurun. 

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu