Instagram takipçi satın al
Haberler

Tüm Dünyada Işıklar 1 Saatliğine Sönecek

istanbul temizlik şirketi

Dünya Koruma Vakfı (WWF) tarafından 10 yıldır düzenlenen etkinlik bu yıl da 6 Nisan günü, yani Cumartesi saat 20.30-21.30 aralığında gerçekleşecek. Bu etkinliğe her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizden büyük bir katılım oranı bekleniyor.

Etkinliğin Amacı Küresel Isınmaya Dikkat Çekmek

”Doğa ve İnsan İçin Barış” sloganıyla yola çıkılan etkinliğe geçtiğimiz yıl 3 bini aşkın kuruluş, iki milyar insan katılım göstermişti. 

Tüm Dünyada Işıklar 1 Saatliğine Sönecek

Her yıl dünyaca ünlü vakıf tarafından gerçekleştirilen bu etkinliğe sizler de evlerinizde veya iş yerlerinizde açık olan ışıkları kapatarak katılabilirsiniz. Ayrıca kurum tarafından İstanbul belediyesi tarafından köprünün ışıklarının söndürülmesi konusunda anlaşıldı. Ancak ışıkların sönmesi için öncelikle belirli bir imza sayısına erişilmesi gerekiyor. Sizler de aşağıda verilen bağlantıyı ziyaret ederek İstanbul’da köprü ışıklarının söndürülmesine destek olabilirsiniz. Şuan için tüm köprülerin mi, yoksa sadece belirli bir köprünün ışıklarının kapatılacağı belirtilmedi. Bunu 6 Nisan günü hep birlikte göreceğiz.

DÜNYA SAATİ ETKİNLİĞİNE KATIL

Dünya saati adresini ziyaret ettikten sonra temsili bir İstanbul köprüsü göreceksiniz. Açıkta olan ışıkları tespit ederek ve sadece isim, soy isim, e posta bilgilerinizi vererek belirtmiş olduğunuz ışığı söndürmek için etkinliğe katılabilirsiniz. Açıkta olan tüm ışıklar kapatıldığı zaman 6 Nisan günü köprüde ışıklar 1 saatliğine sönerek küresel ısınmaya tepki çekecek.

Yukarıda verilmiş olan siteyi ziyaret edebilir, ayrıca etkinliğe nerede katılacağınızı harita üzerinden bildirerek diğer katılımcılar ile de buluşabilirsiniz. 

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu