Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Tesla, Türkiye’ye Yatırım Planlarını Askıya Aldı

istanbul temizlik şirketi
Tesla, Türkiye'ye Yatırım Planlarını Askıya Aldı

Ülkemizi bir kaç kere ziyaret eden Elon Musk‘ın şirketlerinden birisi olan elektrikli otomobil üreticisi Tesla‘nın ülkemize yatırım yapacağı bir süredir biliniyordu. Son alınan bilgilere göre ise Elon Musk bu yatırım planlarını şimdilik askıya aldı. Sebebi ise ABD’den ithal edilen otomobillere uygulanan ek vergiler olduğu belirtildi.

Türkiye’den verilen Tesla siparişlerinin sayısı azaldı

Bir sürdir Türkiye ile ABD arasında yaşanan diplomatik krizler neticesinde, geçtiğimiz haziran ayından itibaren ABD’den ithal edilen otomobillerden alınan vergilere ek olarak %60 daha vergi eklenmişti. Bu oran Ağustos ayında iki kat artırılarak %120 ye yükseltildi.

Bu ek vergiler neticesinde ABD’den ithal edilen otomobillerin sipariş sayılarında çok yüksek düşüşler yaşandı ve bazı siparişler ise gümrüklerden geri yollandığı biliniyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından S&S Motors‘un Genel Müdürü Ferhat Albayrak’ın yaptığı açıklamada, Tesla’nın Türkiye’ye yatırım planlarını askıya aldığınıbelirtti.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu