Instagram takipçi satın al
HaberlerOtomotiv

Tesla Roadster Test Sürüşü Sırasında Yolda Kaldı

istanbul temizlik şirketi
Tesla Roadster Test Sürüşü Sırasında Yolda Kaldı

Geçtiğimiz yıl Elon Musk tarafından tanıtılan ve 2020 yılında seri üretime geçilmesi planlanan spor otomobil Tesla Roadster, firmanın baş tasarımcısı Franz von Holzhausen tarafından test edildiği sırada henüz açıklanmayan bir sebepten ötürü yolda kaldı. Yolda kalan araca etraftakiler hemen müdahale ederek yolun kenarına kadar ittiler.

Yaşanan bu talihsiz olayın ardından Tesla firmasından yetkililer, araçta büyük bir problem olmadığını ve aracın hala sürebilir durumda olduğunu belirttiler. Aracı almayı düşünenler ve medya ise Tesla Roadster neden yolda kaldı merak ediyorlar.

Tesla Roadster siparişleri etkilenir mi?

Tesla Roadster siparişleri etkilenir mi?

Test aşamasında arızalanan aracından ardından otomobilin siparişlerinin bu durumdan nasıl etkileneceği merak edilirken, otoriteler bu şanssız durumun siparişleri etkileyeceğini düşünmüyor fakat spor otomobil için vaat edilen yüksek performans değerlerinin ne derece gerçeğe dönüşeceği konusunda bazı tereddütleri var. 

Zira Elon Musk ve bazı Tesla yetkilileri yeni otomobilin tek şarj dolumu ile en az 1000 km yol gidebileceğini bununla birlikte aracın 10 bin Nm tork üretirken 400 km/s hıza varacağını açıklamışlardı.

Tesla Roadster Fiyatı?

Son olarak bu araca sahip olmak için 250.000 dolar ödemeniz gerekmektedir. Arabayı çıktığında almak istiyorsanız da 50.000 $ depozito ödeyerek sıraya girebilirsiniz. Tabi bu fiyatlar ABD için geçerli, ülkemizdeki vergilerle fiyatın bir hayli katlanacağını söylememize gerek yok sanırım.

Tesla Roadster videosu

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu