Instagram takipçi satın al
Haberler

Son dakika… “Venezuela’da darbe girişimi!”

istanbul temizlik şirketi
Son dakika... "Venezuela'da darbe girişimi!"

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup  askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını  açıkladı. 

Venezuela Devlet Başkanı  Yardımcısı Jorge Rodriguez, Twitter hesabında, “sağ görüşlü muhaliflerle çalışan vatan haini” askerlerin küçük bir darbe girişiminin bastırılmaya çalışıldığı  paylaşımını yaptı.

Meclis Başkanı Juan Guaido ise kendisini devlet başkanı ilan eden sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde yayınladığı 3 dakikalık bir  videoyla halka ve askerlere seslendi, Guaido, Hava Üssü yakınında etrafında bir grup  askerle çektiği videoyu Twitter hesabından yayımlayarak halka ve askerlere sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Videoda bir grup asker ve ev  hapsindeki muhalif aktivist Leopoldo Lopez’i yanına alan Guaido, askerleri  anayasayı korumak üzere sokağa çıkmaya davet etti.

Guaido, “Ülkeyi demokratik olarak yeniden ayağa kaldırmak için sizleri  harakete geçmeye çağırıyorum. Artık zamanı geldi.” dedi.

Başkent Caracas’ta bazı askeri birliklerin yolları kestiği, bazı  yollarda da askeri araçların görüldüğü belirtildi.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu