Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSinema

Sİnemalardayken Kaçırılmaması Gereken Film: First Man

istanbul temizlik şirketi
Sİnemalardayken Kaçırılmaması Gereken Film: First Man

First Man

James R. Hansen’in aynı adlı romanından uyarlanan film, aya çıkan ilk insan ABD’li Neil Armstrong’un hayatını anlatıyor. Filmin yönetmenlik koltuğunda  La La Land’le Oscar’ı evine götüren Damien Chazelle bulunuyor. Yönetmen ilk iki filminin aksine  kendisinin yazmadığı bir senaryoyu filme aktarıyor. 

Dunya dışı yaşamı keşfetme noktasında atılan en önemli adımların belki de en büyüğünü gerçekleştiren Neil Armstrong’u sadece bu yönüyle değil aile yaşamı ve kişisel hayatıyla da izleyebileceğimiz filmde baş karakter Neil Armstrong’u, Hollywood’un tanınan yüzlerinden Ryan Gosling canlandırıyor. Neil Armstrong’un karısı Janet rolünü ise The Crown ile Golden Globe kazanmış  Claire Foy canlandırıyor. Filmde yan rollerde ise Kyle Chandler, Corey Stoll, Jason Clarke gibi başka filmlerde de rastlamış olabileceğiniz tanıdık simalar var.

İlk iki filmde müzik teması üzerinden giden yönetmen Damien Chazelle, bu filmi de önceki filmlerinde beraber çalıştığı Justin Hurwitz’e emanet etmiş. Yani izleyenler buradan da hayal kırıklığına uğramayacağını garanti edebilirim.

Son olarak filmin bir kesminin IMAX kameralarla çekildiğini ve imkanınız varsa bu filmi IMAX formatında izlemeniz gerektiğini hatırlatmak isterim.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu