Instagram takipçi satın al
Haberlerİlginç Haberler

Polonyalı rahipler Harry Potter kitaplarını yaktı

istanbul temizlik şirketi
Polonyalı rahipler Harry Potter kitaplarını yaktı

Polonya’da yaşamakta olan ve faaliyetleri ile dikkat çeken Katolik rahiplerden yeni bir skandal haber daha geldi. Daha önce bazı diğer dinlere ait eşyaları yakmalarıyla tepkileri üstlerine toplayan grup şimdi de dünyaca ünlü kitap serisi olan Harry Potter kitaplarını yakmaya başladı.

“Cennet Vakfından SMS” adlı olan ve sürekli olarak cep telefonlarına dini mesajlar gönderen rahipler, bir kilisenin bahçesinde Harry Potter kitaplarını ve başka dinlere ait bazı eşyaları ateşe verdi. Faaliyetlerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan grubun kitapları yakma sebebi ise büyücülük faaliyetlerine özendiriyor olması.

Facebook üzerinden yaptıkları paylaşımda “Büyücülük yapanların birçoğu kitaplarını toplayıp herkesin önünde yaktı” sözleri dikkat çekti. 

Dünya genelinde yaklaşık 500 milyon adet sattığı belirlenen Harry Potter kitaplarına yapılan bu hareket oldukça şaşırtıcı. Ancak bazı Hristiyanlar bu hareketleri desteklediklerini ifade etmekteler. Kitaplarda yaşanan Harry Potter ve Voldemort arasındaki büyü savaşlarının dinde yasak olduğu sebebiyle bu tepkiyi gösterdiklerini belirtiyorlar. 

Geçtiğimiz ay 400’e yakın Polonyalı rahibin 1990-2018 yılları arasında çok sayıda çocuğu taciz ettiğine dair belgelerin yayımlanması kiliseyi zor durumda bırakmıştı.

‘Kitapların yakıldığı yerde sonunda insanlar da yakılacaktır’

Rahiplerin kitap yakması, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

“Hiç Harry Potter adına insanlara tecavüz eden, cinayet işleyen ya da hırsızlık yapan birini görmedim” derken, başka bir kullanıcı ise Yahudi Alman yazar Heinrich Heine’nin 1823’teki “Kitapların yakıldığı yerde sonunda insanlar da yakılacaktır” dizelerine atıfta bulundu.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu