Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

OnePlus 7 Pro’da gerçek 3x optik zoom var mı?

istanbul temizlik şirketi
OnePlus 7 Pro'da gerçek 3x optik zoom var mı?

OnePlus markasının tepe modeli olan OnePlus 7 Pro duyurulduktan sonra bir çok özelliğiyle adından söz ettirmeyi başarmıştı, fakat en çok merak edilen 3x optik yakınlaştırma özelliğ oldu. Telefon piyasaya çıktından sonra test eden bazı kişiler optik zoom yaptıktan sonra telefoto kameranın mod geçişlerinde genişlik farkı oluştuğuna dikkat etmişler.

OnePlus 7 Pro modelinde portre modda fotoğraf çekenken 3x telefoto sensörü kullanılmakta ve kullanıcılarda 3x optik zoom yapılınca görünen alanın normal portre moddaki alandan biraz daha dahar olarak gözüktüğünü tespit edilmiş. İddialara göre OnePlus 7 Pro modelinde gerçek 3x optik zoom kullanılsaydı modlar arasında da bir fark olmayacaktı.

Telefonda 3x optik zoom yapan sensör normalde 13 MP çözünürlüğünde fakat OnePlus firması 8 MP 3x zoom diyerek reklam yapıyor. Bağımsız yapılan testlerde cihazın 2.2x gerçek optik yakınlaştırma yaptığını ve fotoğraf çekilmesin ardından ortaya çıkan verilerin kırpılmasıyla birlikte 3x optik yakınlaştırmanını ortaya çıktığı belirtiliyor.

OnePlus firmasıysa bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve hiç bir dijital desteğe ihtiyaç duyulmadan telefonun 3x optik yakınlaştırma yaptığını iddia ediyor. 

Daha önceki zamanlarda yine optik zoom ile ilgili bir tanıtım yapan Huawei ise kendi teknolojisinden bahsederken optik yakınlaştırma terimi yerine yazılım destekli Melez Yakınlaştırma demeyi tercih ediyor.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu