Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSpor

Off-Road Yapmayı Düşünür müydünüz?

istanbul temizlik şirketi
Off-Road Yapmayı Düşünür müydünüz?

Off-Road Nedir?

Asfalt ya da insan eliyle yapılmamış olan doğal yollarda yapılan bir araç sporudur off-road. Fakat genelde yarışlar yapıldığı için seyircilere kolay ulaşım sağlamak amacıyla çoğu zaman insan eliyle oluşturulmuş arazilerde de yapılabilir. 

Nerede Yapılır?

Bu spor düzgün yollardan ziyade daha çok bir dağ yamacında bazen de sahil şeritlerinde de yapılabilir. Antrenmanlarda kullanılan yollarda doğal engeller kullanılabilirken yarışlarda yapılacak alan genellikle iş makineleriyle engellerle donatılır. Bunlar bazen içi su dolu bir havuzken bazen bi yükselti olabilmektedir. 

Nasıl Yapılır?

Off-road yapılacak araçlar 4×4 denilen bir sisteme sahiptir. Ancak piyasadan elde ettiğiniz 4×4 araçlarla off-road yapamazsınız. Çünkü onların çoğu asfalt zeminde kullanılmak üzere üretilmişlerdir. Herhangi bir 4×4 aracın off road yapabilmesi için ciddi bir modifiyeden geçmesi gerekmektedir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Yarış esnasından hırsa kapılıp dikkatsizce hareket etmemek gerekir çünkü off-road’ta denge çok önemlidir. 

Eğer doğal arazide yapıyorsanız doğaya zarar vermemeye dikkat edin.

Yarışa girecekseniz aracın bakımlarının tam olmasına özellikle dikkat edin.

Şehrin göbeğinde Maslak’ta off-road yapmak isterseniz Turkcell Platinium’luysanız yüzde 50 indirimle bu eşsiz deneyimden faydalanabilirsiniz. Sizi bekleyen deneyimli bir ekip ve hazır off-road araçları sizi bekliyor olacak.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu