Instagram takipçi satın al
EğitimHaberlerListeler

Neyi Tercih Ediyoruz?

istanbul temizlik şirketi

Kendinizi Tanıyın

Kendinizi Tanıyın

Bir insanın kendini tanıması sadece üniversite sınavında değil hayatının her alanında her şeyin çözümü olabilir.  Çevrenizde mutlaka ‘’işimi sevmiyorum’’, ‘’okuduğum bölüm hiç bana göre değil’’gibi şeyler duyuyorsunuzdur. Bu yüzden ilk yapmanız gereken şey kendi kendinize sorular sormak olmalı. Sorduğunuz sorular sonunda eğer cidden tercih edeceğiniz bölüm size göreyse tercih listenize ekleyebilirsiniz. 

Şehir tercihleri 



Şehir tercihleri 



Şehir tercihleri üniversite hayatını etkileyen başlıca unsurlardan biridir. Sonuç itibariyle  seneler boyunca orada yaşayacaksınız. Eğer yaşadığınız yeri sevmezseniz, başarılı olma imkanınız ve hayattan zevk almanız zorlaşır. Bu yüzden tercih yaparken okuyacağınız yeri mutlaka araştırın.

Üniversite seçin


 Üniversite seçin


Tercihlerinizi yaparken seçtiğiniz üniversiteye dikkat etmelisiniz. Üniversite tercihiniz sizin meslek hayatınızda başarınızı doğrudan etkileyecek faktörlerden biridir. Üniversitenizin bilinirliği, yurtiçi ve yurtdışındaki  prestiji sizi iş hayatınızda daha konumlandıracaktır. 

Puan Faktörü

Puan Faktörü

Yazımın başından sonuna  kadar saydığım tüm maddelerden daha da gerçekçi bir şey varsa bu da puan faktörüdür. Puan faktörüyle üniversite adayının baktığı çerçeve genişler. Daha rahat ve emin kararlar alabilir.Tabii ki bu bir yandan iyi bir yandan da kötüdür. Çünkü seçeneklerin artması daha da kafa karıştırıcı olabilir. Fakat uzmanlarla yapılacak tercihler adayı bir adım daha öne geçirecektir. 

Tercihler

Tercihler

Tercih süresi boyunca sürekli olarak neyi tercih ediyoruz? sorusunu sorup emin olamadığınız cevaplar alıyorsanız. Belki de uzman görüşlere ihtiyacınız var demektir. Sözel bölümde okuyan kişiler, bu konuda daha avantajlılar. Geçen seneden itibaren yapılmaya başlayan Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi birçok yönden öğrencilere avantajlar sağlıyor. Atölye seçeneğiyle tercih ettiğiniz meslek dalında eğitim alabilir, uygulamalar yapabilirsiniz. Uzman kişilerle söyleşilere katılabilir, akademisyenlerle birebir tanışma şansı bulabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu