Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Merkez Bankasının Toplam Rezervleri Son 7 Ayın Zirvesine Çıktı

istanbul temizlik şirketi
Merkez Bankasının Toplam Rezervleri Son 7 Ayın Zirvesine Çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) verilerine göre toplam rezerv geçtiğimiz hafta 394 milyon dolar arttı ve 100 milyar 65 milyon dolara yükseldi.  Bu rakam son 7 ayın en yüksek seviyesi oldu.

1 Mart 2019 itibariyle Merkez Bankası brüt döviz rezervlerinde ise azalma oldu. Rezervler 26 milyon dolar azalarak 79 milyar 96 milyon dolara düştü. 22 Şubat 2019 tarihinde açıklanan verilerde ise brüt rezerv 79 milyar 122 milyar dolardı.

TCMB ALTIN REZERVLERİ DE ARTIŞ GÖSTERDİ 20 MİLYAR 969 MİLYON DOLARA ÇIKTI

Bahsi geçen aynı dönemde Merkez Bankası döviz rezervleri de, 420 milyon dolar artış göstererek 20 milyar 549 milyon dolardan, 20 milyar 969 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Açıklanan verilere genel olarak bakıldığında Merkez Bankasının toplam rezervleri, 100 milyar 65 milyon dolara çıktı. 

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. ya benim anlayamadığım nokta bir anda o kadar rezerv artışı nereden nasıl oluyor adamlar bilançoları inceliyor evet bir yerden swift olarak para girişi oluyor ama kaynak ne kim ne için milyar dolarları neden niçin aktarıyor Türkiye’ye bilinmeyen bir güç var çok merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu