Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Merkez Bankası toplantısının ardından dolar hareketlendi ve kritik seviyenin üstüne çıktı

istanbul temizlik şirketi
Merkez Bankası toplantısının ardından dolar hareketlendi ve kritik seviyenin üstüne çıktı

Güne 5.38 TL seviyesinde başlayan dolar, bugün yapılan Merkez Bankası toplantısında alınan faiz kararı ardından çok kısa için 5.36 TL seviyesine düştü fakat ardından yukarı yönlü haketlenmeler başladı. Dolar günü 5.43 TL ile kapatırken, Euro ise 6.14 TL’den günü tamamladı. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINA DOLARDAN TEPKİ GELDİ

Merkez Bankası toplantısında faizle ilgili bir değişiklik çıkmadı ve %24’te sabit kaldı. Bu kararın açıklanmasının ardından dolar hareketlendi ve ilk dakikalarda 5.38 TL’den 5.36 TL’ye düştü. Bu kısa süreli düşüşün ardından artmaya başladı ve kritik sınır denilen 5.40 seviyesini geçerek 5.43 TL ile günü tamamladı. 

DOLAR İÇİN KRİTİK SEVİYE 5.40 TL GEÇİLDİ

Teknik olarak doları yorumlayan ekomonistler 5.40 seviyesini çok önemli bir direnç olduğunu ve kararın ardından eğer bu seviyenin üzerinde bir kapanış olmazsa 5.30 ve altı görülebileceği belirtiliyordu. Fakat dolar günü 5.40’ın üzerinde kapatınca dolarının yönünün nasıl ilerleyeceği merak edilmeye başlandı. 

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu