Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Kıymada Boya Olduğu İddiası Üzerine Bakanlık Harekete Geçti

istanbul temizlik şirketi
Kıymada Boya Olduğu İddiası Üzerine Bakanlık Harekete Geçti

TV’lerde yer alan haberlerden sonra harekete geçen Bakanlık yazılı açıklama yaptı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. “33 ildeki satış noktalarından numune alınmış olup analiz için laboratuvarlara gönderilmiştir”

Haberlere konu edilen marketin 33 ildeki satış noktalarında, kıyma ve etlerden numuneler alınarak şu şekilde bilgi verildi : “Rutin olarak yapılmakta olan gıda kontrol ve denetim çalışmalarına ek olarak toplanan numuneler, Bakanlığımız laboratuvarlarında analiz için işleme alınmıştır. İlk analiz sonucuna göre, ‘kıymada boya kullanıldığı’ bulgusuna rastlanılmamıştır. Ayrıca 9 ilde kıyma ve kuşbaşı üretimi yapan 10 et parçalama tesisinden ve Türkiye genelinde 33 ildeki satış noktalarından numune alınmış olup analiz için laboratuvarlara gönderilmiştir. Çıkacak olan detaylı laboratuvar analiz sonuçları da kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır.”

“Vatandaşların da sürece dahil olması oldukça önemli”

Bakanlık yürüttüğü soruşturma kapsamında açıklamalarında vatandaşların da sürece dahil olmasının son derece önemli olduğu belirtildi. tüketicilere ise alışveriş yaparken alacakları ürün ambalajının sağlam olması, son tüketim tarihine dikkat edilmesi ve ürünün etiketinde yazan saklama koşullarına uygun saklanması gibi konulara dikkat etmeleri gerektiğini belirttiler. Şüpheli bir durumda ise Alo 174 gıda hattına veya en yakın il/ilçe müdürlüklerine ihbarda bulunmaları gerektiğini belirttiler. 

Bakanlığı harekete geçiren o görüntüler

Sosyal medyada yer alan videolarda kişiler kıymayı suda bekleterek test ediyor. Suya renk bıraktığı için boyalı olduğunu iddia ediyorlar. Kıymada beyaz renge dönüyor. Uzmanların açıklaması ise, “suya bırakılan her doğal gıda kendi rengini bırakabilir” denildi.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu