Instagram takipçi satın al
ListelerYeme - İçme

İyi Yoğurt İçin Bu Önerilere Dikkat!

istanbul temizlik şirketi

Evde yapılan yoğurdun faydalarını saymakla bitiremeyen Doç. Dr. Yavuz Dizdar kesinlikle ev yoğurdu tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yemeklerin mükemmel eşi, sofraların vazgeçilmezi yoğurdu daha sağlıklı yaşamak için yememiz şart. Mide ve bağırsak hastalıklarına da son derece faydası olan yoğurt, aynı zamanda sağlıklı beslenme piramidinin ilk sıralarında yer alıyor. Nadiren farklı düşünceler olsa da konusunda uzman olan kişilerin genellikle ev yoğurdu tavsiye ettiği artık herkes tarafından bilinmekte. 

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Onkolog Doç. Dr. Yavuz Dizdar, yoğurdu sağlıklı bir vucut için mutlaka tüketmemiz gerektiğini ve vazgeçilmez besinlerden biri olması gerektiğini ifade etti.

 İstenirse piyasada kaliteli süt bulma şansının olduğunu söyleyen Doç. Dr. Dizdar sağlıklı yoğurt tarifi verdi: “Süt bir taşım kaynadıktan sonra ılındığı zaman, ki ev kadınları ve uğraşan insanlar iyi bilirler, süt parmağınızın değeceği sıcaklığa eriştiğinde mayalanıyor. Bu noktada insanların aklı karışıyor. Bir kısmı diyor ki ‘hazır mayalar var, onlardan kullanalım’. Nohuttan da maya yapabilirsiniz, başka bir şeyden de maya yapabilirsiniz, bir yerden aldığınız yoğurdun mayasını da kullanabilirsiniz. Bunların her biri ayrı bir ekosisteme dönüşür. Yani standart yoğurt diye bir kavram yok.”

Mayalanacak olan yoğurdun bulunduğu ortamın sıcaklığı, sütün kalitesi ve  özelliği ve hatta hayvanın yediklerine, hayvanın hareketlerine bile bağlı olarak yoğurdun içeriği ve tadı değişiklik gösterebilmekte. Doç. Dr. Dizdar açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Gerçek yoğurt eğer manda sütünden yapılan değilse kaskatı olmaz. Endüstrinin işlemi o katılaşma işlemine neden oluyor. Gerçek yoğurt hafif sulanır. Suyu da besleyicidir. Çünkü o peynir altı suyundan oluşmakta. Ekşitirseniz daha başka bir şeye dönüşür. Yoğurt bebekler ve çocuklar için tatlı, erişkinler için ekşisinin daha makbul olduğunu söyleyebiliriz”.

İyi Yoğurt İçin Bu Önerilere Dikkat!
İyi Yoğurt İçin Bu Önerilere Dikkat!

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu