Instagram takipçi satın al
Haberlerİlginç Haberler

Filipinler’de yeni bir insan türü keşfedildi

istanbul temizlik şirketi
Filipinler'de yeni bir insan türü keşfedildi

Uzun bir süredir Filipinler ve civar ülkelerinde devam eden arkeolojik kazılardan sonunda somut bir veri elde edilebildi. Kazılarda ortaya çıkarılan birkaç insana ait bulgu incelendiğinde daha önceki örneklerin hiçbirine benzemediği ortaya çıktı. Bu da yeni bir insan türünün işareti olarak biliniyor. Büyük ihtimalle daha önce hiçbir araştırmada izine dahi rastlanmayan bölgenin yerli halkına ait olduğu düşünülen bulgular üzerinde çeşitli araştırmalar devam edecek.

Kazıya Filipinler’e ait Luzon Adası’nın kuzeyinde, Callao Mağarası’nda devam eden ekip, elde edilen fosillerin türlerini belirlemek için çoktan laboratuvar ortamında testlerine başladılar bile. Yapılan çalışmalardan gelen ilk sonuçlara göre fosillerin yeni bir insan türüne ait olduğu ortaya çıktı.

Şuana kadar alanda yapılan kazılarda 3 insana ait farklı bulgulara eriştiklerini açıklayan yetkililer toplamda 13 insan parçasını incelemeye aldılar.

Kazıda bulunan dişlerden yola çıkarak bölgedeki bulguların normal insan türü olan homo sapiens ile homo florensiensisten (hobbit) türleri arasında yer edindiği belirtildi.

Filipinlerde Bulunan İlk İnsan Fosili

Arkeolojik çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan bu fosiller, bölgede bulunan ilk insan fosilleri olmaları nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor. Araştırmacılar tüm dikkatini bölgeye çevirmişken gelecek gelişmeleri büyük bir merakla beklemekteler.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir Yorum

  1. İnsanlık tarihinde boyutları 5-10 metre insanlar yaşamış deniliyor doğruluğu hakkında birşey diyemem ama tarihin gizemli noktalarında bilinmeyenler çokça bulunmakta. Böyle bir bilgiyi okumak iyi geldi teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu