Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

Facebook’a KDV geldi

istanbul temizlik şirketi
Facebook'a KDV geldi

Dünya genelinde milyarlarca üyesi bulunan sosyal medya platformu Facebook üzerinden reklam verenler artık ülkemizdeki faaliyetlerinde vergilendirmeyle karşı karşıya kalacak. İnternetin her noktasında alışveriş yapmak için vergi ödemekteydik. Artık bunların arasına dev sosyal medya platformu Facebook da katılmış oldu. 

Vergi Oranı %18 

Bundan sonra Facebook üzerinden sponsorlu gönderi yayınlamak isteyen reklam verenler %18’lik vergi ile karşı karşıya kalacak. Kişilerin bu oranı ödemekten kaçınmak için vergi numaralarını sisteme tanımaları gerekiyor. Bu şekilde vergilendirmeden muaf tutulacaklar, ancak şirketlerin bunu kesinlikle bildirmesi gerekmekte.

Facebook Şirketi Tarafından Yapılan Açıklama

“Facebook ‘ta reklam vermeye devam etmek için hesap ayarlarınıza gidin ve işletme adınızı, adresinizi güncellediğinizden ve Türkiye KDV numaranızı eklediğinizden emin olun. Reklam veren, KDV numarasını vererek Türkiye Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu‘nun 9. Maddesi kapsamında KDV beyanında bulunacağını onaylar.

Not: KDV numaranızı vermezseniz, Size sunulan tüm reklam hizmetlerinden %18 oranında KDV alınır. KDV, reklamlarınız için sizden alınan her ücrete dahil edilir. Facebook reklamlarınızın ödemesini manuel bir ödeme yöntemi ile yapıyorsanız, reklam hesabınıza para sağladığınızda KDV uygulanır.”

Bu durum her ne kadar reklam verenler tarafından üzüntüyle karşılansa da devletin bu konudaki duruşu net. Bundan sonra Facebook üzerinden reklam yayınlamak isteyen herkes %18 oranında ekstra bir vergi ödeyecek.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu