Instagram takipçi satın al
Haberler

Dünyanın Gözde Mesleği!

istanbul temizlik şirketi
Dünyanın Gözde Mesleği!

Günlük yaptığı işlerden yeterince gelir sağlayamayanların, ek gelir olarak başlayıp yaptığı işten daha fazla gelir kazanmasını sağlayan sistem doğrudan pazarlama.

Doğrudan Pazarlama Nedir?

Doğrudan pazarlama ikna kabiliyeti olan ve network konusunda sıkıntı çekmeyen birelerin yapacağı bir pazarlama yönetemidir. Doğrudan pazarlama bir ürünün tüketiciye birebirde satılması işlemidir.

Tüketici ve satıcı aynı ortamda bir araya gelirler, satıcı ürünün özelliklerini tanıtırken, alıcı da kafasındaki soruları sorabilir ve ürünü deneyimleyebilir.

Yeni Bir Kavramı mı?

Aslında çok da yeni bir kavram değil. Pazarlama çok dinamik bir yapıda olduğunda sürekli gelişim göstermekte ve sürekli yeni kavramlar ortaya çıkmaktadır. Bu kavramlar içinde doğrudan pazarlama başka bir değişle doğrudan satış gibi kavramlar sürekliliğini korur. Bunun temel sebebi ise bu alanda çok fazla ilgili kişinin olmasıdır. Doğrudan pazarlama işini yapan insan sayısının fazla olması bu işe rekabet katarken bir yandan da sürekliliğini sağlamış oluyor.

Dünyanın Gözde Mesleği!

Artıları Neler?

Doğrudan pazarlamanın aslında alıcı,satıcı ve firma üçlüsüne faydası vardır. Satıcı ürününü doğrudan ilgili kişiye anlattığı için satış olasılığı oldukça yüksektir. Ayrıca alıcıdan birebir geri bildirim alması hem kendisi hemde çalıştığı firma için oldukça önemlidir. Alıcıya olan faydası, alıcı ürünü satın alacağı zaman satış temsilcisi ürünü en ince detayına kadar anlatırken alıcı ürünü deneyimleyebilir en önemli faydası ise zamandan tasarruf sağlaması şöyle ki, alıcı ürünü almak için kargo beklemez doğrudan ürünü alır ve ürünü almak için herhangi bir alışveriş merkezine gitmesine de gerek kalmaz.

Nelere Dikkat Etmeli?

Doğrudan pazarlama işini yapacak kişi öncelikle kendine güvenmeli ve bu işte kararlı olmalı aksi takdirde başarısızlık yaşadığında kişi kendini değil çalıştığı kurumu suçluyor. Eğer kendi satacağınız bir ürün yoksa bir firmanın doğrudan satış temsilcisi olacaksanız çalışacağınız firmayı ve o firmanın ürünlerini çok iyi analiz etmeniz gerekiyor. Buna QNET örneğini verebiliriz. QNET uzun yıllardır ülkemizde faaliyet gösteriyor doğal olarak bu firmanın ürünleri biinidik ve satış konusunda sizi zorlamaz. Ayrıca QNET sadece sadece satış odaklı bir firma değil yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluk destekleriyle de kişilerin sematisini kazanmış durumda. Doğrudn satış yapacak kişinin dikkat etmesi gereken konulardan bir diğeri ise firmanın yurt dışında da faaliyetlerini yürütüyor olması. Burada yine QNET örneğini vermemek yerinde olur. QNET 150’den fazla ülkede hizmet verirken Manchester gibi bir dünya şampiyonunun da sponsoru. İşte doğrudan pazarlama işini yapacak kişiler bu ayrıntılara dikkat ederlerse normal maaşlarının iki katını bile kazanabilirler bu ek işten.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu