Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Diyanet Açıkladı: Bitcoin Dinen Caiz Değildir

istanbul temizlik şirketi
Diyanet Açıkladı: Bitcoin Dinen Caiz Değildirdonanimhaber.com

Sanal para yatırımının helal mi haram mı olduğu sorusu bir süredir tartışılıyor ve pek bir sonuca bağlanamamıştı. Bunu merak eden bir vatandaş Diyanet İsleri Yüksek Kurulu Başkanlığı‘na sorduğu soruda “Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” diye sordu. Buna karşılık gelen cevapta ise Sanal paraların alım ve satım işlemlerinin yapılmasının şuanda dinen uygun olmadığı belirtiliyor.

Sanal Paraları Yatırım Amaçlı Almak Caiz midir? Sorusunun tam yanıtı

Sanal Paraları Yatırım Amaçlı Almak Caiz midir? Sorusunun tam yanıtı

Diyanet’in yaptığı açıklamaya göre bir para biriminin sanal dahi olsa para hükmünde olması için değerinin devlet birimleri tarafından belirlenmesi veya altın vb. zati bir değerinin olması gerekiyor. Bitcoin ve onunla aynı şekilde işlem gören kripto para birimlerinin yapısı ise bu durumla tamamen ters düşüyor.

Bununla birlikte diğer bir yönden ise kripto para birimlerinin kara para aklamak amacıyla kullanıldığı ve değer artık ve düşüşünün şeffaf olmaması nedeniyle ticaretinin yapılması, yatırım aracı olarak kullanılmasının dinen uygun olmadığı görüşünde.

İnternette yapılan araştırmaların büyük çoğunluğunda yine kripto paraların kullanımının caiz olmadığı yönünde. Bu konuyla ilgili en çarpıcı açıklama ise Fetvameclisi isimli internet sitesinde yayınlanan yazılı fetvada Nureddin Yıldız‘ın, sanal paraların tamamen boş iş olduğu vurgulayarak “İlke olarak bu tür gelişmeleri vakti boş, parası kıymetsiz olanların işi olarak görüyorum. Biz elimizdeki reel paranın bile hesabından çekiniyoruz. Böyle şeylerle meşguliyeti enerji ve umut israfı olarak görüyorum” 

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu