Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitika

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

istanbul temizlik şirketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

Türkiye’nin merakla beklediği başkanlık sisteminin ilk bakanlar kurulu, dün gece açıklandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önceki açıklamalarında “Partili bakan olmayacak” ve “Sizi ters köşe yapabilirim” derken kabineye mevcut bakanlardan dört isim alındı. Milletvekili seçilen dört bakanın istifa etmesiyle AK Parti’nin 294 olan milletvekili sayısı 290’a düşecek. Berat Albayrak, Abdulhamid Gül, Süleyman Soylu ve Mevlüt Çavuşoğlu kabinenin ‘siyaset’ temsilcileri oldu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

ÜÇLÜ DENGE

Yeni kabinede, ‘siyasetçi, özel sektör ve bürokrasi’ dengesi korunurken, beklendiği gibi bürokratların ağırlığı olmadı. Özel sektör daha fazla sayıda temsil edildi. Kabineye iki kadın bakan alınma geleneği değişmedi. Eski Bakan Atilla Koç’un kızı olan Zehra Zümrüt Selçuk Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı, özel sektörde CEO olarak çalışan Ruhsar Pekcan da Ticaret Bakanı oldu. Listede, AK Parti’ye ittifakla destek veren MHP’den resmi bir temsilci alınmadı.

İLGİNÇ GÖREVLENDİRME

“Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. 15 Temmuz’dan itibaren bizi destekleyen, yeni yönetim sistemimizi hayata geçirebilmemize imkân sağlayan MHP’ye burada başta Sayın Genel Başkan Bahçeli olmak üzere teşekkür etmek istiyorum. MHP ile işbirliğimizi Meclis’te de geleceğe yönelik sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı merkez teşkilatı, bakanlıklarımız, politika kurullarımız, ofislerimiz başta olmak üzere yeni dönemin ruhuna uygun şekilde yönetim mimarimizin çatısını oluşturduk. Bakan yardımcılarımızdan başlayarak aşağıya doğru üst yönetim sisteminin yapılarını tamamlıyoruz.

1 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle anayasamızın verdiği yetkiye dayanarak yeni yönetim sistemimizin çatısını resmen hayata geçirmiş olduk. Ne bizim ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki aksaklıklar eksiklikler konusunda milletimize karşı öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır. Elbette anayasa ve yasa gerektiren reformları Meclis’te uzlaşma yoluyla çıkarmak mecburiyetindeyiz. Ancak anayasanın Cumhurbaşkanına verdiği yürütme görevleri ve bununla bağlantılı yetkiler konusunda hiçbir mazerete sığınma hakkımız bulunmuyor. Bunun için milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız.” (Erdinç ÇELİKKAN – Gizem KARAKIŞ / ANKARA)

<

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu