Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Ceren Hocanın Katili ‘Hocamı Öldürdüm’ Diye Evini Aramış

istanbul temizlik şirketi
Ceren Hocanın Katili 'Hocamı Öldürdüm' Diye Evini Aramış

Hukuk fakültesi öğrencisi Hasan İsmail Hikmet, aynı zamanda rehber öğretmenide olan Ceren Damar Şenel’i babasının beylik silahı ile 2 el ateş ederek öldürdü, çığlıklarını önlemek için ise 10 yerinden bıçakladı, Hasan İsmail Hikmet ifadesinde, “Tutanağı iptal etmesini, işleme koymamasını istedim. ‘Yapacak bir şey yok’ deyince kendimi kaybettim, cinayeti işledim” dedi.

Tutuklanan Hikmet’in ifadesi ise özetle şöyle:

UZAKLAŞTIRILACAKTIM

“Ceren 2 yıldır rehber öğretmenimdi. Kopya çekerken yakaladı ve tutanak tuttu. Aynı hoca tarafından kopya çekmekten ikinci kez tutanak tutuldu. Daha önce ceza almıştım, 2. kez tutanak işleme konulması durumunda okuldan uzaklaştırılacaktım. Bu nedenle konuşmak için odasına gittim. ‘Hocam tutanağı iptal edin, niye böyle yapıyorsunuz’ dedim. ‘Yapacak bir şey yok, tutanağı işleme koyacağım’ deyince sinirlendim. Yanımda getirdiğim babama ait tabanca ile ateş ettim, yardım için çığlık atmaya başladı. Korkup panikledim, susturmak için bıçaklamaya başladım. Kendisinden geçince bırakıp çıktım.” 
Hikmet’in cinayeti işledikten sonra Çankaya Üniversitesi yerleşkesinden kendi aracı ile uzaklaştığı yaklaşık 1 km gittikten sonra da ailesini arayıp “Hocamı öldürdüm” dediği öğrenildi. Bu konuşma sonrası teknik takibe takılan Hikmet, aracı park halinde kendisi içinde beklerken yakalanarak gözaltına alındı. 

Cinayet Tutanağı ise şu şekilde; olay yeri inceleme ekiplerinin hazırladığı cinayet tutanağına göre öğrenci Hikmet hocası Ceren Damar Şenel’in odasına girdi ve kapıyı kapattı. Önce hocasına şiddet uyguladı, daha sonra iki el ateş etti. Ateş alan mermiler akademisyen Ceren hocanın göğüs kafesi ve karın boşluğuna denk geldi. Genç akademisyenin silahla yaralanma sonrası çığlık atması üzerine ise Hikmet hocasını 10 yerinden bıçakladı. Elindeki silahla okul binasından kaçarak çıkan Hikmet, kendi aracına binerek olay yerinden kaçtı.

BABA SERBEST

Hikmet’in cinayet aleti olarak kullandığı silah ise babası emekli özel harekât polisi Ö.H.’ye aitti. Babada olay sonrası gözaltına alındı. Babanın, oğlunun kendisinden habersiz beylik tabancasını aldığını belirterek, “Olay olduktan sonra haberimiz oldu. Evi arayıp hocasını öldürdüğünü söyledi. Biz de kaçmamasını, teslim olmasını söyledik” dediği öğrenildi. Baba Ö.H. ise dün akşam adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu