Instagram takipçi satın al
Haberler

Avrupa Birliği Google’a 13 Milyar Dolarlık Ceza Verebilir

istanbul temizlik şirketi
Avrupa Birliği Google'a 13 Milyar Dolarlık Ceza Verebilir

Geçtiğimiz aylarda yine yaptırımlara maruz kalan Google’a bir şok daha. Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu Üyesi Margrethe Vestager, adsense adı altında çevrimiçi reklamcılık faaliyeti veren Google için web sitelerinde sürekli yer aldığını ve haksız rekabet oluşturduğunu ifade etti. Google şirketine ait olan Adsense için ücret ödemesine gerek kalmayan Google, web sitelerinde kendi reklamını yaptığı için ceza gelmesi düşünülüyor.

Yapay Zeka Teknolojisinin Etkisi

Adsense ile yapılan reklam çalışmalarında yapay zeka kullanılarak her ziyaretçinin bir profili çıkarılıyor. Buna göre de uygun reklamları gösteren teknoloji sayesinde Google’ın pazardaki rekabeti haksız bir biçimde kısıtladığı belirtildi.

Önceden de Şirkete Cezalar Yağmıştı

Google şirketinin bünyesindeki Adsense uygulaması yüzünden milyonlarca avroluk ceza ödemesine karar kılındı. Özellikle 2009 senesinde rakip firmaların Adsense üzerinden reklam vermesini engelleyen Google’a verilen 7 milyon avroluk ceza verilmişti. Ardından 2017 senesinde Android işletim sistemi üzerinden haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle şirkete verilen 4.3 milyar avroluk ceza da hala unutulabilmiş değil.

Toplamda 13 Milyar Dolar Ceza Gündemde

Avrupa Birliği Komisyonunun ceza yetkisi Google’ın  ana şirketi olan Alphabet’in onda biri kadar. Bu da yaklaşık olarak 13 milyar dolara denk gelmekte. Ancak şirkete bu denli tarihi bir ceza yerine daha düşük ancak yine de dikkate alınması gereken bir ceza verilmesi bekleniyor.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu