Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Sosyal Medya Ağlarında Şirketinizin Uygulaması Gereken 3 Temel Madde

istanbul temizlik şirketi

Sosyal Medya Ağlarında Şirketinizin Uygulaması Gereken 3 Temel Madde

Sosyal Medya Ağlarında Şirketinizin Uygulaması Gereken 3 Temel Madde

Şimdi ilk olarak “sosyal medyaya nereden başlamalıyım?” diye Google’da aratırsanız önünüze binlerce sonuç gelecektir. Bu sonuçların hemen hemen hepsi aynı tarzdadır. Aslında herkesin cevabını aradığı bu konuda, sorunun başına ‘şirket’ kelimesini de eklerseniz karşınızda 1,2 milyar kadar cevap göreceksiniz.

Kurumsal videolar, blog girişleri, yeni düzenlenen makaleler ve daha fazlasını elde etmek için herkes; “sosyal medyayı en etkin nasıl kullanırız?” sorusunu arıyor. Bunun sırrı çok açık; doğru bir rota belirlemeli ve hemen işe koyulmalısınız.  Tabi kendinize iyi bir plan yapmalısınız.

http://sanalyonetmen.com/sosyal-medya-aglarinda-sirketinizin-uygulamasi-gereken-3-temel-madde/

Sosyal Medya Ağlarında Şirketinizin Uygulaması Gereken 3 Temel Madde

1-) Neden Sosyal Medya’da Olmak İstemeliyiz?

Müşterilerle yapılan toplantılar ve online gerçekleşen sohbetlere kadar, şirketlerin sosyal medyayı etkin kullanamamalarının sebebi; bu işin içeriğini pek bilmemelerinden kaynaklanıyor.

Genellikle bilmeyenler şöyle yanıt veriyor; “Bunu zaten herkes yapıyor. Biz geri kalmak istemiyoruz.” Aslında bilinmesi gereken konu şu; herkes bu konunun ne kadar derin ve ciddi olduğunun pek farkında değil.

• Sizle yarışta olan firmalar, sosyal medyayı nasıl kullanıyor? Bunu biliyor musunuz?

• Sosyal medyadan nasıl geri dönüş sağlıyorsunuz? Bunu net bir şekilde tespit edebildiniz mi? 

• Şirketiniz dışarıdan bakılınca nasıl gözüküyor? İyi bir etki bırakabildiniz mi? 

Peki, tüm bu soruların cevaplarını biliyor musunuz?

Sosyal medyada olmanızı ve rakiplerle nasıl mücadele edeceğinizi 3 madde halinde inceleyelim. Öncelikle neler doğru, neler yanlış onların farkına varmamız gerek. Bu sorulara yanıt bulduğunuzda ileriye dönük iyi adımlar atmış olacaksınız.

Sosyal Medya Ağlarında Şirketinizin Uygulaması Gereken 3 Temel Madde

2- ) Sosyal Medyada Nerede Olmalıyız

Neden, sosyal medyada olduğumuzun cevabını bir nevi açıkladık. Şimdi açıklamamız ve yanıtını bulmamız gereken konu “sosyal medyada nerede olmalıyız?”

Şimdi herkes biliyor ki birçok sosyal ağ mevcut. Facebook, Google+, Instagram, Twitter, Pinterest ve benzeri. Bu sosyal ağlara, diğer niş ağları (blog topluluğu ve benzeri) eklediğimiz de birçok işletme bu konuda sıkıntılar yaşayabiliyor.

Tabi burada bilmeniz gereken sosyal medyayı aktif ve pasif olarak kullanma yoludur.

• Sosyal medyaya aktif olarak katılmadan evvel, anahtar kelimelere ve araçlara veri toplayarak pasif bir şekilde yaklaşın.

• Trackur, Social Mention Social Searcher vs gibi bunları kullanarak ziyaretçileriniz sosyal medyada neleri kullanıyor ve araştırıyor öğrenebilirsiniz.

• Markanızın her alanda aktif gözükmesini sağlayın ve sık paylaşımlarda bulunun.

• Markanızın yanıt verebileceği sorulara aktif katılım sağlayın. İlk olarak kendinize birkaç kanal belirleyin ve bu platformların üzerinde durun.

Öyle direkt sosyal mecralara atılmaktansa, böyle bilinçli bir şekilde yaklaşmak daha iyi olacaktır. Kendi platformunuzu belirleyin ve hedef kitlenize yoğunlaşın. Bu size üçüncü basamağa ulaşmanıza vesile olacaktır.

Sosyal Medya Ağlarında Şirketinizin Uygulaması Gereken 3 Temel Madde

3-) Başarılarınızın ve Hedeflerinizin Haritasını Çıkarın

Tüm bu ön hazırlıklar, sosyal medyayı nasıl kullandığınızın analizini yapmak, illa başarılı olduğunuz anlamına gelmez. Her firmanın kendine özgü gereklilikleri ve ihtiyaçları olur. Bu konuda birkaç örnek de verebiliriz.

• Marka bilinirliğinin olması gerek

• Markanızın sesini yüksek sesle duyurmanız lazım

• Pazar algısı oluşturmalısınız

• Müşteri tecrübesi kazanmalısınız

• Müşteri kazanın ve talep arttırın

• Sadakat ve destek sağlayın

Sosyal medya ağları markanızı duyurmak ve müşteri potansiyelinizi geliştirmek için bulunmaz bir nimettir. Tabi başarılı olabilmeniz için belli bir tecrübeye sahip olmanız gerekir ya da profesyonel bir yardım almanız. Öncelikle kendinize bir takvim oluşturun çeyreklik, aylık, yılda iki defa ve yıllık olarak parçalara ayırabilirsiniz.

• Hedef belirleyin ve bu doğrultuda ilerleyin. Web sitesi trafiğini, yüzdelik değişimini, rakipler üzerinde sağladığı etkiyi, sosyal ağ büyümesini, potansiyel satışlarınız ve müşteri memnuniyeti gibi bir yol izleyebilirsiniz.

• Kendinize belli bir seviyede de büyüme belirleyin, fazla yüksekte uçmayın. Adım adım ilerleyin.

• Uygulama maliyetini, müşteri sadakatini, WOM Pazarlaması ve dalgalanmaları ve oranlarını detaylı analiz edin.

Ortak aldığınızda ve hissenizden pay satışı yaptığınızda nasıl ilerlediğinizi ölçmek daha önemli bir konu haline gelecektir.  Başarı net bir şekilde oluştuğu şekilde daha fazla yatırım alabilirsiniz ve önünüz açılmış olur.

Bunları yapmak, aslında popüler düşüncelerin aksine, sosyal medya oluşumlarına girmek ne basit bir şey ne de çok zor. Tabi, siz neden sosyal medya da olmalısınız, konusunda akıllıca hareket ettiğinizde ve doğru stratejiyi belirlediğinizde kendiniz de başarı sağlayabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu