Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşamYaşam - insan

Özgecan ASLAN’ın Katili Hapishanede Öldürüldü

istanbul temizlik şirketi
Özgecan ASLAN'ın Katili Hapishanede Öldürüldü

Özgecan’ın Katillerine Silahlı Saldırı

3 Aralık 2015 yılında Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altıdöken ve arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almışlardı.

Doğan Haber Ajansı’nın yayınldığı habere göre, cinayetin katil zanlısı Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nde ismi açıklanmayan bir hükümlü tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Yapılan saldırıda Necmettin Altındöken’de 2, Suphi Altındöken’de 1 kurşun isabet etti. Saldırı sonrası ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ayrı ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüler.

Alınan bilgilere göre Suphi Altındöken hastanede öldü.

Özgecan ASLAN’ın Ailesi;

“Hiçbir şey kızımı geri getiremez” diye sözlerini dile getirdiler.

Katil Suphi Altındöken’in öldürülmesi sonrasında  Özgecan’ın ailesinden ilk açıklamayı bir televizyon kanalına yapan amca Yaşasın Aslan, “Şu an çok net söylüyorum üzüldüm, ölmemeliydi. Bu kadar basit ölmemeliydi, yaşamalıydı. Her gün bu acıyı yaşamalıydı” diye düşüncelerini dile getirdi.

Özgecan’ın annesi Songül Aslan ise, “Hiçbir şey benim kızımı geri getiremez” dedi. Baba Mehmet Aslan’ın da “Öldülerse diyecek bir sözüm yok” dediği bilgisi alındı.

Hükümet Sözcüsünden açıklama: ‘Kimin ihmâliyse ortaya çıkarılacak’

Bakanlar Kurulu toplantısı ardından soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş konuyla ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi;

“Kim olursa olsun, cezaevinde birisinin öldürülmüş olması, bir mahkûmun ya da bir tutuklunun öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin, ne şekilde, nasıl ihmâli, kusuru, hatası varsa mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Bu çerçevede hem Adana Cumhuriyet Başsavcımız olaya el koymuştur hem de Adalet Bakanlığımız derhâl bir müfettiş görevlendirmesi yapmıştır. Konunun bütün detaylarıyla soruşturulmasıyla silah nasıl sokuldu, olay nasıl gerçekleşti, kimin ihmâli vardır, bunlar ortaya çıkarılacaktır.”

Silahın ise cezaevine ne şeklile sokulduğu netleşmedi

Yetkililer tarafından henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtildi.

Yaşanan olayın ardından bir çok kişi Twitterde paylaşımlarda bulundu.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu