Instagram takipçi satın al
Hayvanlar Alemi

Toy Poodle Sahiplendirme 2022

Toy Poodle zeki, eğlenceli, arkadaş canlısı, girişken ve sevecen bir mizaca sahiptir. Toy Poodle cinsi hakkında detaylı bilgiler yazımızda.

istanbul temizlik şirketi

2022 yılından 5-6 yıl önce maksimum 5.000 TL olan Toy Poodle fiyatları günümüzde neredeyse tavan yapmıştır. Bunun önemli bir sebebi bu sevimli ve gerçek bir oyuncu olan köpeklerin dizilerde ve reklamlarda sıklıkla yer almaya başlaması ve milyonların sempatisini kazanmasıdır, Toy Poodle sahiplenme 2022 diye bir arama yaptığınızda çok geniş bir fiyat skalasıyla karşılaşacaksınız; söz konusu fiyatlar 4.000 TL’den 32.000 TL’ye kadar ulaşabilir.

Toy Poodle Mizaç

Kendini ailenizin bir parçası olarak görecek bu köpek inanılmaz derecede akıllıdır; güçlü bir kişiliği vardır ve her şeyi çabucak öğrenme eğilimindedir. Toy Poodle ırkı köpekler aile faaliyetlerinin dışında bırakıldıklarını düşünürlerse, açık bir şekilde bundan oldukça hoşnutsuz olacaklardır, deyim yerindeyse 4 kişilik bir aileniz varsa artık 5 olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Toy Poodle ırkı köpekler ilgi odağı olmayı, sizi etkileyecek yeni numaralar öğrenmeyi ve yürüyüşe çıkmayı çok seven, oldukça da sadık olan köpeklerdir.

Çeviklik ve itaat eğitiminde gerçekten mükemmel performans sergilerler, çocuklarla uzun saatler boyunca oynayabilirler; üstün zekaları sayesinde saklambaç gibi bir köpek için kompleks sayılabilecek bir oyunu bile kolayca öğrenmeleri mümkündür.

Toy Poodle ırkı köpekler ailenizin bir üyesi olmayı çok sevdiği için öte yandan bakıldığında doğal olarak ayrılık kaygısından kaynaklanan stres temelli davranışlar sergileyebilir; hoşlanmadığınızı bildikleri şeyleri yapabilirler. Eğer onu evde yalnız bırakmanız gerekecekse ya Toy Poodle’ınızı bu duruma alıştırmanızı ya da sevdiğiniz eşyalarınızı saklamanızı öneririz çünkü çok akıllı oldukları için neyi sevdiğinizi unutmayacaklardır..

Saldırgan olmadan gelen ziyaretçileri size belli edecek iyi bekçi köpekleri olabilirler.

Kısaca Toy Poodle zeki, eğlenceli, arkadaş canlısı, girişken ve sevecen bir mizaca sahiptir.

Toy Poodle

Toy Poodle Sağlık Durumu

Toy Poodle yatkın olduğu hastalıklar: Birçok küçük köpek ırkı gibi Toy Poodle da geçici olarak yerinden kayabilen diz kapaklarından (kıvrımlı patellalar) muzdarip olabilir. Buna ek olarak kalça rahatsızlıkları geliştirmeye yatkındırlar ve test edilmesi gereken kalıtsal bir göz bozukluğu geliştirmeye eğilimdirler.

Toy Poodle egzersiz ve yürüyüş: Toy Poodle ırkı köpekler yürüyüşerden ve egzersiz yapmaktan çok hoşlanırlar ve içlerindeki enerjiyi atmak için buna ihtiyaçları da vardır; her gün iki yürüyüşe ayrılan birer saatle ona dünyaları verebilirsiniz. 2 saat yürüyüş yapmış olmasına rağmen kalan zamanın ve tüm oyuncaklarının tadını çıkarmaya, aile aktivitelerinize dahil olmaya can atıyor olacak. İhtiyacı olan egzersizleri yapamamaları durumunda aşırı aktif ve gürültülü olabilirler. Bu sebepler dolayısıyla eğer Toy Poodle ırkı köpeğinizin yürüyüş ve egzersizlerine günde minimum 2 saatinizi ayıramayacaksanız veya siz dışında bunu ona sağlayacak biri ya da bir imkanınız yoksa Toy Poodle ırkı bir köpek yerine daha sakin bir köpek tercih etmenizi öneririz.

Toy Poodle metabolizma ve beslenme: Toy Poodle köpeği gibi küçük köpek ırklarının metabolizmaları hızlıdır, bu durum küçük midelerine az az ve sık sık yemek girmesi gerektiği anlamına gelir. Küçük ırkların gıdaları, onların tatlı küçük ağızlarına uyacak uygun seviyelerde temel besin maddeleri için küçük taneciklerden oluşan görüntüleriyle özel olarak üretilmiştir.  Köpeğinize nasıl en iyi beslenme programını sunacağınıza karar vermek için, köpeğinizin şahsi veteriner hekimine danışmanızı öneririz.

Toy Poodle Eğitim

Toy Poodle ırkı köpekler; gayet zeki oldukları, çabuk öğrendikleri ve sahipleriyle birlikte çalışmayı çok sevdikleri için eğitimleri çok zevkli geçer. Minik patileriyle müziğe uyum sağlayabilir (dans edebilir) ve çeşitli köpek sporlarında başarılar sergileyebilirler çünkü gerçekten sizinle herhangi bir aktivite içinde olmaktan çok mutlu oluyorlar.

KAYNAK= https://kopekyavrusu.com/17742/toy-poodle

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu