Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar? 5 Doğal Yöntem

Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar? Halınızdaki çay lekesi çirkin görünüyorsa ve kurtulmak istiyorsanız bu makalenin amacı size bu konuda yardımcı olmaktır.

istanbul temizlik şirketi

Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar? Uzun ve yorucu bir günün ardından mükemmel çayı içtikten sonra aldığınız rahatlamaya hiçbir şey erişemez. Çayı tartışmak için değil, çay lekelerini tartışmak için buradayız. Hevesli bir çay içiciyseniz ve açık renkli halınız varsa, en sevdiğiniz halınızın üzerine bir çay lekesi bırakmanız mümkündür.

Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar?

Halınızdaki çay lekesi çirkin görünüyor. Bir an önce ondan kurtulmanız gerektiğini hissediyorsunuz ama ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bu makalenin amacı size bu konuda yardımcı olmaktır.

  1. Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar? Temiz beyaz bir bez alın ve dökülen çayı olabildiğince emdirin. Soda ile lekeyi ıslatın ve leke çıkana kadar alanı temizlemek için temiz beyaz bir bez kullanın. Soda ve leke yenilmez olana kadar soda uygulamaya devam edin. Club soda karbonatlıdır ve kabarcıklar lekeyi kaldırır.
  2. Bir bardak beyaz sirkeye üç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Karışımı bir süngerin üzerine dökün ve leke çıkana kadar lekeye tekrar tekrar hafifçe vurun, lekeyi göremediğinizde alanı suyla temizleyin.
  3. Bu adım kulağa garip gelebilir, ancak az miktarda birayı doğrudan lekenin üzerine dökün ve beyaz bir bezle hafifçe ovalayın ve ardından birayı ve lekeyi emmesi için kurulayın. Leke tamamen yenilmez hale gelene kadar tekrarlayın ve ardından birayı çıkarmak için alanı iyice durulayın.
  4. Lekenin üzerine biraz tıraş kremi sür ve eski bir diş fırçasıyla halıya nazikçe sür. Lekeli alanı soda veya soğuk su kullanarak temizleyin, alanı temiz ve kuru bir bezle hafifçe vurarak ıslatın. Leke çıkana kadar işlemi tekrarlayın.
  5. Boraksı 3’e 1 oranında ılık suda karıştırın ve bir macun yapın. Macunu diş fırçası ile lekeye nazikçe sür. Karışımın lekeye oturmasına izin verin ve ardından bir vakum kullanarak macun kuruduğunda alanı vakumlayın. Alanı soda veya soğuk suyla yıkayın ve ardından alanı kuru bir bezle hafifçe vurarak ıslatın.
  6. Her neyse, lekeyi çıkaramıyorsanız, az miktarda beyaz sirke sürün ya da hidrojen peroksit kullanarak bir süngere sürün ve lekeyi sürün. Yaklaşık 15 dakika oturmasına izin verin. Soda veya soğuk suyla durulayın ve ardından alanı kuru bir bezle hafifçe vurarak ıslatın. Ancak çözeltiyi lekeli kısımda test etmeden önce, bu çözeltiler bazen hafif bir ağartıcı görevi gördüğü için önce gizli kısımda deneyin.
  7. Leke yenilmez olduğunda ıslak alanın üzerine temiz beyaz bir bez koyun ve üstüne kitap veya ağırlık gibi ağır bir şey koyun.
  8. Orada birkaç saat veya bir gece oturmalarına izin verin.
  9. Alan tamamen kuruduğunda halı liflerini canlandırmak için vakumlayın.

Halıdaki çay lekesi

Halıdan çay lekesi hızlı çıkarma yöntemi

Varlığınızda çaydan dökülmeler, sıçramalar veya damlamalar daha sık meydana gelir. Bu bir avantaj çünkü çay lekelerini ve bu konudaki lekeleri temizlemek için en iyi ipuçlarından biri, hemen harekete geçmektir. Dökülme meydana gelir gelmez olabildiğince fazla miktarda lekeyi temizlemeniz gerekecektir.

İnatçı Çay Lekeleriyle Başa Çıkarken Aşağıdaki Adımları İzleyin:

Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar?

  1. Dökülen çayı olabildiğince çok emmek ve emmek için bir kağıt havlu kullanın. Bu, halının daha geniş bir alanına yayılmasını önleyecektir. Ayrıca lekenin yanı sıra kötü bir kokuya neden olabilecek halının altına sızmayı da önleyecektir. Kağıt havlunun yokluğunda temiz bir bez yeterlidir.
  2. Sıvı tamamen emilene kadar kağıt havlu veya bezi değiştirirken bu işlemi tekrarlayın.
  3. Emrinizde bulunan bir temizlik ürünü kullanın. Temizlik ürünleri farklı halı türleri için farklıdır, seçtiğiniz halı ile uyumlu olduğundan emin olun. Halının içinde nem bırakmayın.
  4. Halınızı kurulayın, ardından vakumlayın ve tamamlayın.

Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar Ek İpuçları:

  1. Lekeyi kalıcı olarak sabitleyecek alanı amonyak kullanmayın veya ısı ile kurutmayın.
  2. Sabun kullanmaktan da kaçının çünkü bu da lekeyi sabitler.
  3. İşe yarayabilecek garip bir numara, susuz el temizleyiciyi lekeye sürmek ve ardından soğuk suyla durulamaktır.

Son yıllarda canlı renkler hâkimse de, halı ve koltuklarda krem tonlarından vazgeçemiyoruz. Özellikle salonda, koyu renk mobilyalara uygun bej tonlarındaki halı ve koltuk, her zaman tercihlerimizin başında yer alıyor. Alışveriş yaparken asil ve sade olan çekiyor bizi. Özenle seçtiğimiz mobilyalarla misafirlerimizi ağırlarken, açık renk halılarımıza dökülen bir bardak çayla içimiz cız ettiğinde başlıyor ilk pişmanlığımız.

Bizim de özenle seçtiğimiz krem rengi yün halılarımızın atlattığı küçük kazalar sonrasında anladım püf noktaların hayatımızdaki önemini.
Çay dökülür dökülmez, halının ya da koltuğun üzerine bolca limon kolonyası dökülür ve kurumaya bırakılır. Ertesi gün en ufak bir çay lekesine bile rastlayamayacağınızı göreceksiniz.

Halıdan Yağ Lekeleri Nasıl Çıkarılır

Evimizi güzel halılar ve kilimlerle dekore etmeyi hepimiz seviyoruz ama üzerlerindeki lekeler kalbimizi kırabilir. Kirden yiyeceğe, toza kadar büyük miktarda halıyı temiz tutmak zordur. Halının temizlenmesi başlı başına yorucu bir iştir ancak üzerinde yağ lekesi varsa o zaman daha zor olacaktır. Bu nedenle bu tür kırmızı kod durumlarıyla başa çıkmanıza yardımcı olacak bazı yöntemler derliyoruz. Bu işi yapmak için olağanüstü şeylere ihtiyacınız yok. Günlük hayattaki ev eşyaları kullanılarak yapılabilir.

Yöntem 1: Pişirme Soda veya Mısır Nişastası Kullanma

1: Öncelikle lekeli bölgeye karbonat veya mısır nişastası koymanız gerekir. Bu reaktiflerin ikisi de büyük emicilerdir; halıda daha fazla leke bırakmadan veya halıya zarar vermeden sıvı yağı halıdan emeceklerdir. Çok yumuşak veya çok sert ovalamayın, sadece halı liflerine nüfuz edecek kadar kuvvet oluşturun. Daha büyük yağ lekeleri için yardımcı bir fırça ve küçük lekeler için eski bir diş fırçası kullanabilirsiniz.

2: Halının üzerine bol miktarda karbonat veya mısır nişastası koyun, en az 15 ila 20 dakika arasında birkaç dakika bekletin, ardından üzerine bir elektrikli süpürge kullanın ve halıdaki her şeyi emecektir.

3: Bir litre ılık su ile dörtte bir çay kaşığı bulaşık deterjanı karıştırın, Bulaşık yıkama sıvısının lanolin veya çamaşır suyu içermeyen bir marka olduğundan emin olun. Bu su ve bulaşık deterjanı karışımını bir süngerle doğrudan lekenin üzerine uygulayın. Yağ lekesi artık görünmeyene kadar halının etkilenen bölgesini kurulayın.

Yöntem 2: Sürtünme Alkolü Kullanma

1: Alkol ayrıca lekelerin çıkarılmasına da yardımcı olur. Temiz bir beze veya kağıt havluya az miktarda tuvalet ispirtosu uygulayın. Bir süre ovalamaya devam edin, lekenin çıktığını göreceksiniz. Ancak çok yanıcı olduğu için çok dikkatli olmalısınız, bu yüzden etrafına herhangi bir ateş nesnesi koymayın ve ayrıca çocukların etrafına girmesine izin vermeyin. (Dikkatle kullanılırsa, sürtünme alkolü tamamen güvenlidir)

2: Alkolü lekeli bölgeye sürün; leke çıkana kadar ovalamaya devam edin. Koğuşlar o bölgeyi suyla yıkadıktan sonra leke çıkana kadar bu işleme devam edin, artık halıyı tanımayacağınız yeni kadar iyi olacaktır.

Yöntem 3: Kuru Temizleme Çözücüsünün Kullanılması

Kuru temizleme çözücüleri de lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Ancak halıya uygulamadan önce test etmeniz gerekir. Solventin kendi izini bırakmadığını görmek için önce köşede bir halıda kullanın. Kontrol ettikten sonra solventi halı lekeli alana koyun. Solventi bir süre beklettikten sonra ıslak bir bezle alanı temizleyin.

Daha fazla leke bulursanız, yağ lekesini çıkarmak için prosedürleri tekrar tekrarlayabilirsiniz. Bu reaktifleri kullanmanın avantajları aşağıdaki gibidir:

  • Çevre dostudur.
  • Vücudunuza da zarar vermezler.
  • Her dükkanda kolaylıkla bulunurlar.

Ev Yapımı Halı Leke Çıkarıcı Yapmanın 5 Yolu

Bu, düzenli olarak süpürmeniz, halınızı arada bir derinlemesine temizlemeniz ve lekeleri ve lekeleri hızla gidermeniz gerektiği anlamına gelir . Lekelerin üzerinde kaldığınızdan emin olmak için evinizin etrafında bir miktar leke çıkarıcı bulundurmalısınız.

Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar? Neyse ki dışarı çıkıp mağazadan leke çıkarıcı almanıza gerek yok.

Uygun fiyatlı, etkili ve yapımı kolay birçok ev yapımı halı lekesi çıkarıcı tarif vardır. Halı lekesi çıkarıcı yapmanın en iyi yollarını öğrenmek için bu kılavuzu inceleyin.

1. Sirke

Halı temizleme çözümleri söz konusu olduğunda, sirke bir güç merkezidir .

Çeşitli lekeleri tedavi etmek için kullanabileceğiniz bazı formüller:

  • Meyve lekeleri: 1,5 yemek kaşığı beyaz sirke, 1 yemek kaşığı çamaşır deterjanı ve iki bardak suyu karıştırın. Çözeltiyi lekeye sürün
  • Kahve ve çay lekeleri: Eşit miktarda su ve sirkeyi karıştırın ve lekeyi kurulayın
  • Dökülen boya: 1,5 çay kaşığı sirke, iki bardak su ve 1,5 çay kaşığı çamaşır deterjanı karıştırın ve boyayı koymadan önce kurulayın.
  • Sert öğütülmüş lekeler: 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırın ve kuru, temiz bir bezle lekeye sürün. İki gün beklettikten sonra vakumlayın
  • Hafif lekeler: Yarım bardak beyaz sirkeyi 2 yemek kaşığı tuzla karıştırın ve lekeyi ovalayın

Tüm bu çözümler için beyaz sirke kullandığınızdan emin olun.

2. Bira

Bira sadece harika bir içecek değil, aynı zamanda harika bir leke çıkarıcıdır.

Halınıza kahve veya çay dökerseniz, lekenin üzerine bira dökmek onu çıkarmaya yardımcı olabilir. Birayı döktükten sonra hafifçe halıya sürün ve ardından leke çıkana kadar işlemi tekrarlayın.

3. Amonyak

Amonyak, hem halıdaki hem de döşemedeki lekeleri çıkarmak için harikadır .

Lekeleri çıkarmak için iki litre ılık suyu 1 bardak berrak amonyakla karıştırın. Çözeltiyi halıya süngerle süngerle süngerle süngerle süngerle süngerle süngerle sür ve gerekirse tekrar et.

4. Tuz

Halı lekelerini çıkarmak söz konusu olduğunda birkaç tutam tuz uzun bir yol kat edebilir.

Halınızda kullanmak için tuz koymanın bazı yolları:

  • Ketçap lekeleri: Dökülen yerin üzerine tuz serpin, birkaç dakika bekletin, ardından vakumlayın.
  • Yağlı yiyecek lekeleri: 4 ölçü alkol ile 1 ölçü tuzu karıştırın ve gres lekesine sürün
  • Kırmızı şarap: Rengi seyreltmek için üzerine beyaz şarap dökün. Lekeye bir sünger ve soğuk su sürün, ardından tuz serpin ve yaklaşık 10 dakika bekleyin. Sonunda, dağınıklığı vakumlayın

5. Tıraş Kremi

Dökülen meyve suyu, yağ veya gres lekesiyle uğraşıyorsanız, en sevdiğiniz banyo ürünlerinden biri olan tıraş kremine dönmenin zamanı geldi.

Önce lekeyi soğuk su ve süngerle kurulayın. Ardından, biraz tıraş kremi püskürtün ve lekeyi nemli bir süngerle silerek temizleyin.

Ev Yapımı Halı Leke Çıkarıcı: Zor Lekelerle Başa Çıkmaya Hazır mısınız?

Bu ev yapımı halı lekesi çıkarıcı tariflerini kullanarak lekeleri çabucak çözebilecek ve halınızın yeni gibi görünmesini sağlayabileceksiniz!

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu