Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Volvo araçları hava durumu hakkında birbiri ile iletişim kurabilecek

istanbul temizlik şirketi
Volvo araçları hava durumu hakkında birbiri ile iletişim kurabilecek

Günümüzde teknolojik araçlarda bulunan birçok sistemsel özelliğin yaratıcısı olan İsveçli araba üreticisi Volvo, yeni bir teknoloji üzerinde çalışmalara başlamış durumda. İsveçli araba üreticisi Volvo, ilk kez 2016 yılında, İsveç ve Norveç’teki 90 Serisi otomobillerinde tanıttığı Tehlike Işık Uyarısı (Hazar Light Alert) ve Kaygan Yol Uyarısı (Slippery Road Alert) özelliklerini Avrupa’daki araçlarına dağıtacağını duyurdu.

Dünyaca ünlü otomobil devi Volvo, yeni çıkaracağı bu teknoloji sayesinde bu özelliğe sahip otomobiller arasında iletişim sağlamayı hedefliyor. Bu sayede Volvo otomobiller sürücülerine yolun ilerleyen kısımlarındaki olası kötü yol ve hava koşulları hakkında bilgi verebilecek.

Volvo’nun 2020 Modellerinde Kurulu Olacak

Dünyaca ünlü otomobil markasından yapılan açıklamaya göre firmanın 2020 yılında çıkaracağı yeni model araçlarının hepsinde bu sistem kurulu bir halde olacak. Ancak daha eski modellerinde de isteyen müşteriler yetkili servislere giderek bu teknolojiyi araçlarına entegre edebilecek.

Yeni geliştirilen bu sistem, olası bir tehlike durumunda herhangi bir Volvo sürücüsünün tehlike ışıklarını yaktıktan sonra bulut servisine bağlı tüm Volvo araçlarına bir veri gönderiyor ve olası kazaları önlemeye yardımcı olmak için sürücüleri uyarıyor. Bu teknolojinin özellikle görülemeyen açılarda ve engebeli yollarda yolun durumu ile ilgili farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Sürücülerinin hayatını korumayı kendisine ilke edinmiş otomobil üreticilerinden Volvo, hayat kurtaran teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. 

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu