Instagram takipçi satın al
Haberler

Toyota Hayvan Gübresinden Elektrik ve Hidrojen Üretmeye Hazırlanıyor

istanbul temizlik şirketi
Toyota Hayvan Gübresinden Elektrik ve Hidrojen Üretmeye Hazırlanıyor

Artık dünya genelinde başlayan temiz enerjiye geçişte dünyanın en çok otomobil satışı yapan firmalardan Toyota, bu yıl düzenlenen Los Angeles Otomobil Fuarı‘nda temiz enerji üzerine yeni projesini herkese duyurdu. Toyota tarafından Tri-Gen ismi verilen  ve dünyanın ilk ticari ölçekli olarak %100 yenilenebilir enerji ve hidrojen üretecek tesis unvanını elde eden tesiste elektrik ve hidrojenle çalışan arabaların yakıt ihtiyacı karşılanmaya çalışılacak. Tesisin tam faaliyete geçmesi ise 2020 yılına gerçekleşecek.  Üretimde kullanılacak olan inek gübresinden elde edilen metan gazı; elektrik, hidrojen ve su haline gelecek.

Bunun yanında Toyota en geç 2040 yılına kadar içten yanmalı motor üretimini durdurmayı ve aynı zamanda şimdiye kadar ürettiği araçların çevreye saldığı karbon emisyonunu 2050 yılına kadar %90 azaltmayı planlıyor.  Tesis günlük 2.35 MW elektrik ve 1.2 hidrojen üretmeyi planlıyor.

Tesislerde üretilecek olan elektriğin büyük bir kısmı ilk başta  Long Beach Limanı’nda ki Toyota Lojistik Hizmetleri ile bölgede yer alan elektrik otomobillerinin ihtiyaçlarını karşılamada kullanılacak. Kuzey Amerika’da gücünün tamamını yenilebilir enerjiden alan ilk Toyota tesisi Tri-Gen‘de üretilen hidrojenin kullanımı konusunda ise şirketin geçmiş çalışmalarını hatırlamakta fayda var.  Firma daha öncede 2014 yılında bünyesinde hidrojen yakıt hücresi bulunduran Mirai ismini verdikleri sedan otomobili Japonya’da satışa sunmuştu.

Toyota’nın Tri-Gen tesislerinde kullanılması için henüz ABD piyasasında bulunmayan Toyota Mirai modelini bu tesislere gönderecek ve arabalar enerji ihtiyacını tesislerde üretilecek hidrojenden alacak.  Yine aynı şekilde bu yıl içerisinde tanıtımını yaptığı hidrojen yakıtlı tırı Project Portal‘de yine bu tesis çevresinde görev alacak.

Toyota Portal Project Concept vs. Diesel

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu