Instagram takipçi satın al
HaberlerOtomotiv

Motosiklet Elcik Koruma ve Motosiklet Elcik Isıtma

istanbul temizlik şirketi
Motosiklet Elcik Koruma ve Motosiklet Elcik Isıtma

Motosiklet Elcik Koruma

Elcik koruma, motosiklet koruyucu ekipmanlar arasında yer almaktadır. Hem sürücünün hem de motosikletin manetlerini koruyan elcik korumalar genellikle enduro ve cross motosikletlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Motosiklet sürücüsünün tercihe göre scooter ve yarış motosikletleri içinde uyumlu elcik korumalar mevcuttur.

Motosiklet sürücüsünün ellerini ve motosiklet manetlerinin korumasını sağlayan motosiklet elcik koruma ekipmanları güvenli bir sürüş keyfi sunmaktadır. Elcik korumalar motosiklet sürücüsünün ellerini darbelere, çarpmalara, sürtünmelere, hava şartlarına ve rüzgara karşı tam koruyabilmek için dayanıklı malzemeler kullanılarak üretilmelidir. Elcik korumaların özellikle çerçeve kısımlarının güçlü koruyucularla kaplanması gereklidir. Elcik korumalar gidonu bir yere çarptığınızda ellerinizi korurken ön fren ve debriyaj manetini tam olarak korumaktadır. Sürüş konforunu arttıran elcik koruma modelleri sürücü korumasını sağlamasının yanı sıra özgün tasarımlarıyla motosiklete farklı bir tarz katmaktadır. Havalı duruşu ile motosiklet ile bir bütünlük içinde olan elcik korumlar motosikletinizi çok başka bir havaya büründürecektir. Elcik koruma modelleri, motosiklet modeline ve gidon özelliğine göre farklılık göstermektedir. Yani motosiklet modelinizi değiştirdiğiniz zaman elcik korumanızı da yeni motosikletinize uygun olarak almalısınız.

Elcik korumalarının doğru ve sağlıklı bir şekilde montaj yapılabilmesi için motosiklet servisinden yardım almalısınız. Çünkü elcik koruma montajı sırasında fren kolunun ve debriyaj kolunu tutan vidalarının yani denge topuzlarının çıkarılması gerekmektedir. Denge topuzlarının çıkarılıp takılması hassas bir işlemdir bu yüzden son derece dikkatli olunması gerekir. Elcik korumasının montajının dikkatsiz bir şekilde yapılması sürüş esnasında titreme ve denge bozukluğuna sebep olmaktadır. Elcik koruma üretimi yapan SW Motech elcik koruma ve Ufo elcik koruma motosiklet sürücüleri tarafından beğenilerek kullanılmaktadır. SW Motech elcik koruma üretimlerini motosiklet modeline uygun olarak üretmektedir.

Motosiklet Elcik Isıtma

Motosiklet sürücüleri kış aylarında ellerinin üşümemesi için motosiklet elcik ısıtma aksesuarları kullanmaktadır. Elcik ısıtma sistemleri kış mevsiminde sürüş gerçekleştiren motosiklet sürücülerimiz için kullanılması kesinlikle tavsiye edilen bir motosiklet aksesuarlarındandır.. Çünkü soğuk havalarda ellerimiz uyuşur fren ve debriyaj kontrolümüzü sağlamakta zorluk çekeriz. Ellerimizin üşümesini engelleyen soğuk ve yağışlı hava şartlarında yüksek koruma sağlayan elcik ısıtmalar sürüş konforunu arttıran faydalı bir motosiklet aksesuarıdır.   

Motosiklet Aksesuarlarından elcik ısıtma çeşitleri, kendinden elcikli, elcik altına takılan ve elcik üstüne takılan olmak üzere üç farklı türde üretilmektedir. Elcik ısıtma seçimlerinizde motosikletinizin elcik kısmının kauçuk boyutunun ölçüsüne uygun bir elcik ısıtma sistemi satın almalısınız. Elcik ısıtma sistemleri motosikletten aldığı elektrik ile elcik kısmını ısıtmaktadır. Bu yüzden elcik ısıtma seçimlerinizde motosikletten çektiği elektriğe dikkat etmelisiniz.

Elcik ısıtıcılarının montajı sırasında elektrik bağlantılarının yapılması gereklidir. Elektrik bağlantı bilgisine sahip değilseniz doğru ve sağlıklı bir elcik ısıtma montajı için motosiklet tamir ustasından yardım almalısınız. Yanlış yaptığınız bazı teknik işlemlerden dolayı elciklerin ısınmasında problem yaşayabilirsiniz. Elcik ısıtma sistemlerinin bazı modellerinde açma kapama düğmesi mevcut değildir. Elektrik bağlantılarının yapılması sırasında tamir ustasından talep ederseniz açma kapama düğmesini ekleyebilir. Bu aşamadan sonra elcik ısıtma montajınız tamamlanmış olacaktır.

Elcik ısıtıcıların bazı modellerinde ısı ayarı kademeli olarak arttırılıp azaltılabilmektedir. Isı ayarları yapılabilen Oxford elcik ısıtma sistemleri motosiklet sürücüleri tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Oxford elcik ısıtma çeşitleri motosiklet modeline göre değişiklik göstermektedir. Motosikletin aküsüne zarar vermeden çalışan Oxford elcik ısıtma sistemleri 3 kademeli ve 5 kademeli ısıtma ayarına sahiptir. Oxford Elcik ısıtma sisteminde bulunan elektronik panel sayesinde akü seviyesini sürücüye bildirerek akünün zarar görmesini veya motosikletin yolda kalmasını engeller.  Motosiklet sürücüsünün konforunu ve güvenliğini sağlayan Elcik koruma ve Elcik ısıtma sistemlerini Motoplus İzmir sitesi üzerinden inceleyebilir, indirimli fiyatlarından yararlanabilirsiniz.

Motoplus İzmir | Motosiklet Aksesuarları sağlıklı sürüşler diler…

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu