Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Mangalcılar Esenler’deki referandumu kazandı

istanbul temizlik şirketi
Mangalcılar Esenler'deki referandumu kazandı

Geçtiğimiz günlerde Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesinde bulunan mangal alanları hakkında çevrede yaşayan halk toplanarak şikayet etmişti. Bunun ardından da bölgede bulunan halk için çevrede mangal yapılıp yapılmamasının kararlaştırılması adına referanduma gidilme kararı alındı. Kısa bir süre önce yapılan oy kullanma işleminin ardından sonuçlar da belli oldu. Açıklanan verilere göre 3 bin 651 kişinin oy kullandığı oylamada, 2 bin 446 kişi “evet”, bin 205 kişi ise “hayır” oyu kullandı.

Mangalcılar Referandumu Kazandı

İstanbul Esenler’de bulunan 15 Temmuz Millet Bahçesindeki mangal alanı için yapılan referandumu mangalcılar kazanmış oldu. Böylece çevrede veya civar bölgelerde yaşayan insanlar bölgede mangal yapmaya devam edebilecek. 

“Halkın İstediğini Yapacağız”

İstanbul Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yapmış olduğu konuşmada, Esenler’deki Millet Bahçesi’nin İstanbul’un en büyük Millet Bahçeleri’nden bir tanesi olduğunu belirtti.

15 Temmuz Millet Bahçesinin yaklaşık 240 bin metre büyüklüğe sahip olduğunu, bölgede meyve, çocuk bahçelerinin, gençlik merkezlerinin, biyolojik havuzun ve yüzyıllık ağaçların bulunduğunu belirten Belediye Başkanı, “Millet Bahçesi sadece Esenler’e hizmet vermesinin ötesinde özellikle bu civardaki bütün ilçelere hizmet veren bir Millet Bahçesi. Bahçenin içerisinde mangallarla ilgili değişik alanlar oluşturduk. Mangallar yakıldıkça zaman zaman özellikle civar evlerden ve parkın içerisinde bulunanlardan şikayetler gelmeye başladı. ‘Biz duman kokusu altında Millet Bahçesi’nde piknik yapmak istemiyoruz.’ diyenler oldu. Bunun üzerine ‘biz kendimiz karar vermeyelim bunun nihai kullanıcıları karar versin’ diyerek bir çalışmaya girdik. Geçtiğimiz hafta buraya sandıkları koyduk.” açıklamasını yaptı. Halk oylamasında “evet” ve “hayır” seçeneklerinin olduğunu söyleyen Göksu, sandık sonucundan ne çıkarsa halkın istediğini yapacaklarını belirtmişti.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu