Instagram takipçi satın al
EğitimHaberlerListeler

Liseler için yenilenen sistem üniversite sınavınıda değiştiriyor!

istanbul temizlik şirketi
Liseler için yenilenen sistem üniversite sınavınıda değiştiriyor!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Liselerdeki yeni sistemin ilk üniversite sınavı 2024’te yapılacak. 2024’te üniversite sınavıda değişecek.” ifadelerinde bulundu.

Bakan Selçuk, eğitim sisteminin yeni nesil çocukları 2035-2040’lara bir hazırladığını ve bunun için farklı bir bakış açısı gerektiğini söyledi.  Şuan ki eğitim sistemi için “Her şeyden yüzeysel alınan içeriğin derinleşmeye değil, sadece sınav için belleğinde taşıdığı bir durum söz konusu.” ifadelerini kullandı.

Lisede ders saatleri azalacak!

Lise derslerinin azalacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı, “9’larda 15-16 dersten söz ederken, şu anki tasarımda 8 dersten söz ediyoruz. 10. sınıfta 9 ders, 11-12 bu böyle devam ediyor. Niye azaltıyoruz? Bir çocuğun 15-16 dersi anlaması ve içselleştirmesi mümkün olmuyor.” dedi.

Dersler kişiselleştirilebilecek!

Sadece kağıt üzerinde değil, hayatın içinde de tecrübeli ve başarılı öğrenciler yetiştirmek istediğini ve bunun için bir takım düzenlemeler getireceğini söyleyen Selçuk, lisede beceri tasarım gibi derslerin getirileceği mesajını verdi.

Lisede ki derslerin kişiselleştirilebilmesi ile alakalı olarak “Çocuğun kendisiyle buluşmasını sağlayacak bir altyapı gerekiyor. Çocuk, 11. sınıfta bile farklı bir alana yönelme tercihine sahip olmalı. Dersler kişiselleştirebilmeli. Çocuğun ilgili alanlarını ölçmeliyiz. Çocuk kendisini tanıma imkanını bulacak. Çocuğun yeteneğini, kişiliğini ölçecek miyiz? Tabii ki ölçeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu