Instagram takipçi satın al
İlginç Bilgiler

Kendi Kendini Onaran Kumaş

Geleceğin kıyafetleri bir gözyaşı ile bile tamir olma kabiliyetine sahip olacak. Tek yapmanız gereken su eklemek. Gerçekten süper bir buluş.

istanbul temizlik şirketi

Araştırmacılar, kendisini onarabilen ve zararlı kimyasalları etkisizleştirebilen tekstil için bir kaplama geliştirdiler. Bunun bir gün kimyasal koruyucu giysiler giymek için kullanılabileceğini ve askerden çiftçiye herkesin zehirli malzemelerden korunmasına yardımcı olabileceğini söylediler.

Penn State Üniversitesindeki araştırmacılar tarafından geliştirilen prosedür, pozitif ve negatif yüklü polimerlerden oluşan, poli elektrolitlerin katmanlı kaplamayla uygulanıyor. Bunlar kalamar halkası diş proteinlerinde görülen polimer gibidir.

Kendi Kendini Onaran Kumaş

Yaşam Bilimleri Huck Enstitüleri üyesi Demirel, “Şu anda tüm giysileri gelişmiş materyali oluşturmak için batırıyoruz “dedi. ‘Fakat biz istersek, imalata başlamadan önce ipleri yapabilirdik.’ Tabakalar uygulandığında, enzimle kaplamaya da eklenebilir. Gösteride, üreyi amonyak ve karbondioksite ayıran enzim olan üre az kullanıyorlar. Bu arzulanan görevin ihtiyaçlarını karşılamak için uyarlanabilir. Araştırmacılar, istenen kimyasalla etkileşmesi için diğer enzimlerin kullanılabileceğini söylüyorlar.

Bu çalışmalar, kıyafet sanayisini yıllar boyu deformasyona uğramayan kıyafet üretimi için devrim niteliğinde.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu