Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

İYİ Parti’den Maltepe Sayımı İddiası! | SON DAKİKA

istanbul temizlik şirketi
İYİ Parti'den Maltepe Sayımı İddiası! | SON DAKİKA

Maltepe’pe sandıkların tekrar sayılması kararına İyi Parti tepki geldi. İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul’u kaybetmemek için delil yaratmaya çalıştıklarını, zaman kazanmak için Maltepe’yi kullandıklarını ifade etti.

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi ise kendisinin de eski bir hakim olmasına rağmen Maltepe’de yaşananlara anlam veremediğini, bunun hiç bir kanun, kural ya da yerleşmiş içtihada uymadığını söyleyerek “Yorum bile yapamıyorum” dedi.

Feridun Bahşi, “Herhangi bir konuda yorum yapmak için yasalar, kurallar ve geleneksel içtihatlara bakılması gerekir. Şu ana kadar Maltepe ve İstanbul’da olanlar ne kurala ne yasaya nede yerleşmiş içtihada uymuyor.” ifadelerinde bulundu.

Buğra Kavuncu, Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Durum çok net. Büyükçekmece’de, İstanbul genelinde seçimi iptal ettirmek için AK Parti ve MHP delil toplamaya çalışıyor. Böyle bir delil olmadığından, aslında delil yaratmak için zaman kazanıyorlar. Maltepe bunun için araç haline getirilmiş durumda.” açıklamasında bulundu.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, AK Parti’nin kısıtlı seçmenlerin oy kullanması üzerinden seçimi iptal edip, yenilemek için uğraştığını söyledi. Ayrıca Kavuncu, seçim gününden itibaren sadece Maltepe’de değil tüm ilçe seçim kurullarında oy pusulalarının korunması için nöbette olduğunu vurguladı.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu