Instagram takipçi satın al
Haberlerİlginç Haberler

İntihar Eden Robot: Knightscope

istanbul temizlik şirketi
İntihar Eden Robot: Knightscope

Knightscope K5 robotu, Washington DC’deki Georgetown Waterfront alışveriş merkezi ve ofis kompleksinin dışındaki bölgeyi devriye gezmek için getirildi. Görünüşe göre suya doğru adım atıp hiçbir sıkıntı oluşmamışken kendini suya bıraktı. K5 robot yaklaşık 5 metre boyunda, 300 lbs (120 kg üzerinde) ağırlığa ve saatte 18 mil maksimum bir hıza sahiptir. Ancak genellikle saatte 1 ila 3 mil hareket eder. Knightscope, güvenlik robotunun bir insan koruma görevlisinden daha iyi olduğu iddia ediliyor, çünkü işinden sıkılmıyor. Kendiliğinden hareket etmesini sağlayacak olan 360 derecelik bir kamera, termal görüntüleme sensörleri, lazer mesafe bulucu ve radar gibi bir dizi sensörle donatılmıştır.

İntihar Eden Robot: Knightscope

Anormal sesler ve sıcaklık değişiklikleri tespit ederek, araba plakalarını tarayıp polis veri tabanına karşı kontrol ederek ve bilinen suçluları tespit etmek için yüz tanıma teknolojisini kullanarak suçu önlemek için tasarlanmıştır. Herhangi bir güvenlik tehdidi tespit ederse kendini gıcırdatır veya ıslık çalar. Suçluları korkutmaya yönelik diğer yüksek sesler de çıkarabilir ve yerel yetkilileri uyarabilir. 

Washington Post’a verdiği demeçte, Knightscope, çeşme olayını “izole bir olay” olarak nitelendirdi ve bu hafta yeni bir robotu ücretsiz olarak teslim etmeyi taahhüt etti. Tabii ki, bu gözlemcilerin boğulan robotun resimlerini sosyal medyada paylaşmalarını ve hayatını sona erdirmeye niye karar verdiklerini anlatan gözlemlerini durdurmadı.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu