Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Huawei geliştirdiği HongMeng işletim sistemini Ağustos ayında tanıtılabilir

istanbul temizlik şirketi

ABD tarafından uygulanan ticaret yasaklarından dolayı bir süredir zor günler geçirmeye başlayan Huawei firması Ağustos ayında geliştiricileri bir araya getireceği etkinlik düzenliyor. Huawei Geliştirici Konferansı bu yıl 9-11 Ağustos tarihleri arasından Çin’de Dongguan şehrinde düzenlenecek.

Huawei’nin bu yılki geliştirici konferansının en çok merak edilen konusu ise Huawei’nin kendi geliştirdiği işletim sistemini tanıtıp tanıtmayacağı. 

Huawei geliştirdiği HongMeng işletim sistemini Ağustos ayında tanıtılabilir

macOS’tan ve Android’ten çok daha hızlı olacak

Düzenlenecek konferansında başta 5G teknolojisi ve Nesnelerin İnterneti gibi alanlarda ki yeniliklerden ve geliştirilen ürünlerden bahsedilmesi bekleniyor. Tüm bunların yanında ise dünyanın asıl merak ettiği konu Huawei’nin Android’e alternatif olarak kendisinin geliştirdiği HongMeng adı verilen işletim sistemi. 

Huawei yöneticilerinin söylediklerine göre HongMeng, hali hazırdaki güncel Android versiyonundan %60 daha hızlı çalışıyor ve hatta Apple tarafından geliştirilen macOS işletim sisteminden daha hızlı olacağı belirtiliyor. 

HongMeng işletim sistemi sadece akıllı telefonlarda değil aynı zamanda, veri merkezleri, akıllı ev aletleri, routerlar ve network switchleri gibi bir çok farklı alanda kullanılabilecek şekilde tasarlandığını ifade ediliyor.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu