Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerYaşamYaşam - insan

Günlük Cilt Bakımında 4 Altın Kural

istanbul temizlik şirketi

Hava ile sürekli temas halinde olan, makyaja maruz kalan cildimizin günlük bakımında yapılan hatalar var. Özellikle cilt tipine uygun hareket edilmiyor ve ciltler artık günümüzde genç yaşta tahrip edilebiliyor. Makyaj malzemesi kullanımı çok küçük yaşlara indi. Makyaj dediysem bir sürme bir rujdan da bahsetmiyorum hani. Detaylı yapılan makyajları kastediyorum. Ucuza alınan kimyasal ürünler cildinize işkence ediyor desek yeri. Günlük cilt bakımında yapmamız gereken 4 altın kuraldan bahsedeceğim. Bu 4 altın kural kesinlikle rutininiz olmalı.

1-Temizle: Ter, yağ, hava kirliliği, ölü deri ve gün içerisindeki toz zerreciklerinden cildinizi güzelce arındırın. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez cilt temizliği yapın. Akşamları da temizliğinizi üst üste tekrarlayın. İşleminizi tonikle sonlandırın. Tonik uygulamak gözeneklerini sıkılaştıracaktır.

2-Destekle: Cildinizde ne gibi şikâyetleriniz var ise örneğin kızarıklık, leke, kırışık gibi bu şikâyetlerinize uygun serumlar kullanmalısınız. Özellikle C ve A vitaminli serumlar cilt için birer altın vitamindir. 

3-Nemlendir: Nemlendirme işlemi bol su tüketmekle başlar. Sağlıklı bir cildin renk dengesini yeterli miktardaki su belirler. Bunun yanı sıra cilt tipinize uygun nemlendirici kremler de kullanmalısınız.

4-Koru: Cildimiz için bu kadar özen gösterdikten sonra elde edilen sonucu muhafaza etmek gerekiyor. Bunun için sigara ve alkolden uzak durup, güneş ışınlarından korunmalısınız. En az 30 SPF güneş kremi kullanın.

Günlük Cilt Bakımında 4 Altın Kural

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu