Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Google, Anroid Telefonların Kilit Ekranında Reklam Yayınlanmasını Yasakladı

istanbul temizlik şirketi
Google, Anroid Telefonların Kilit Ekranında Reklam Yayınlanmasını Yasakladı

Akıllı telefonlarla birlikte reklam politikaları da değişim göstermeye başladı. Telefonlara yüklenen ücretsiz uygulamalarda yayınlanan reklamlar bazen kullanıcıları rahatsız etmeye başlamıştı. Hatta bazıları daha ileri giderek bu reklamları kilit ekranlarında bile göstermeye başladılar. Google bu kullanıcıların bu şikayetlerini dikkate aldığını gösterdi ve bir değişiklik yaparak kilit ekranında reklam gösterimini yasakladı.

Google’ın değişiklik yaptığı  ‘Kilitli Ekrandan Para Kazanma‘ politikasında “Uygulamanın tek amacının ekran kilidi işlevi görmek olmaması halinde uygulamalar bir cihazın kilitli ekranından para kazandıran reklam veya özellikleri kullanamaz” diye bir madde eklendi.

Anroid Kullanıcılarını sevindirecek bir karar verildi.

Özetleyecek olursak bundan sonra kilit ekranlarını değiştirmek için özel olarak tasarlanmamış olan uygulamalar artık bu kilit ekranında reklam gösterimi yapamayacak.  Bundan sonra kilit ekranıyla alakası olmayan hiç bir uygulamanın  bu alanda reklam yayınlayamayacağını düşündüğümüzde Google kullanıcılardan yana doğru bir karar verdiğini söyleyebiliriz. 

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu