Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

FBI verileri bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi

istanbul temizlik şirketi
FBI verileri bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi

Dünya genelinde ses getiren saldırılardan birisi de kısa bir süre önce FBI tarafına yapıldı. Saldırı sonucunda FBI’da çalışan 4 bin kişinin verilerinin ele geçirilmiş olduğu açıklandı. Yapmış oldukları görevler nedeniyle gizliliğe büyük bir önem veren FBI yetkililerinin gizliliği tehlikeye düşen çalışanlarıyla ilgili nasıl bir karar vereceği ise merak konusu. Verilerin devlet adamlarına ve önemli isimlere satılabileceğini açıklayan uzmanlar, açığa çıkan çalışanların görevden alınmasını bekliyor.

Saldırı Ukraynalı Hackerlar Tarafından Gerçekleştirildi

Saldırının Ukrayna’da yaşamakta olan bir grup hacker tarafından gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, kişilerin kimliklerine ulaşabilmiş değil. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) bünyesinde çalışan toplamda 4.000 kişinin verilerinin açığa çıkmasının ardından yetkililer FBI sisteminin tehlikede olduğunu bildirdi. Sistemde önemli bir açık olmasından endişelenen uzmanlar, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle ortaya daha büyük bir veri hırsızlığının çıkmasından endişe ediyor.

Her yıl binlerce kez orta ve büyük ölçekli siber saldırıya maruz kalan FBI sistemi, bu kez kimliği henüz belirlenememiş kişilerce hacklendi. Bu da yetkililerin siber güvenlik konusunda önlemler alması gerektiğini ortaya koymuş oldu. Bünyesinde onlarca siber güvenlik uzmanı barındıran FBI, içeriden bir sızıntı olduğu korkusuyla çalışanlarını da kontrolden geçirecek gibi görünüyor.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu