Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitika

Erdoğan, Sudan’da yaşanan askeri darbe ile ilgili yorum yaptı

istanbul temizlik şirketi
Erdoğan, Sudan'da yaşanan askeri darbe ile ilgili yorum yaptı

Sadece birkaç yıl önce ülkemizde yaşanan askeri darbe girişimini hatırlatarak açıklamalar yapan Erdoğan, önemli sözlere değindi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Askeri Darbeye Yönelik Açıklama

“Kıta genelinde FETÖ’ye karşı verdiğimiz mücadelede değerli dostum Kabone’ye güveniyorum. Afrika’yla ilişkimize özel önem veriyoruz. Kıta ülkelerine yönelik müdahaleci bizim nazarımızda bir değeri yoktur.

Karşılıklı saygı ve eşit ortaklık temelinde Burkina Faso ve Afrika ülkeleriyle işbirliğimizi artırmaya kararlıyız. Burkina Faso’ya yönelik kalkınma yardımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. 2014 yılı sonunda yaşanan olaylarda zarar gören meclis binasının tamiri Türkiye tarafından yapılmıştır.

(Sudan’daki darbe) Malumunuz darbeyle gelmiş bir siyasetçi değilim. Belediye başkanlığımdan beri sandıkla gelen ama darbeyle muhattap olan bir insanım. Darbenin ne olduğunu bilen birisiyim. Bu dünya bir garip dünya. Darbeye karşı olduklarını söyleyenlerin nasıl darbecilerle iş tuttuklarını da görüyoruz. Nasıl sandıkla gelenleri ipe götürdüklerini de görüyoruz. Sudan bizim köklü, tarihi ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Bu ilişkilerin devamından yanayız. Temennim odur ki, bir kardeşlik içerisinde Sudan bu işi başarmalı ve demokratik süreci çalıştırmalıdır. Sudan’ın yaşadığı sıkıntıları da bilen birisiyim. Bütün bu ekonomik sıkıntıları aşmak suretiyle Sudan’ın farklı bir sürece girmesi gerekmektedir. Sayın Ömer Beşir evinde midir, başka bir yerde midir, bunla ilgili bir bilgi gelmemektedir. Barış içerisinde Sudan’ın bu süreci atlatması en önemli temennimdir. Her darbe çok ciddi bir kan kaybıdır. Bu kayba dost, kardeş Sudan’ın muhattap olmasını doğrusu istemem.”

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu