Instagram takipçi satın al
EğitimHaberlerListeler

DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2019 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman?

istanbul temizlik şirketi

DGS sınavı ne zaman?

Ön linans öğrencilerinin eğitimlerini lisansa tamamlamak için girdiği DGS sınavına yüzbinlerce kişi başvuru yaptı. Sınavın yapılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen henüz sınav yerleri belli olmadı. Sayısal ve sözel olarak iki ayrı kategorisi bulunan sınavda toplam 120 soru yer alacak.

30 Haziran 2019 tarihinde yapılacak sınava giriş belgelerinin ise 18-21 Haziran tarihleri arasında bir günde yayınlanması bekleniyor.

DGS Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

30 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan DGS sınavının sonuçları 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

DGS Sınavına girecek olanların dikkat etmesi gereken hususlar

120 soru sorulan sınavı bitiren öğrenciler sınav kitapçıklarını sınav görevlilerini teslim etmek zorundalar. Sınavın ardından görevlilere teslim edilmeyen ve bu sebeple ÖSYM merkezine ulaşmayan evraklardan sınava girenler sorumludur.

Sınava giriş belgesinin, sınav kitapçığının salon görevlilerine eksiksiz olarak teslim edilmesinin sorumluluğu adaya aittir. ÖSYM’de her salona ait sınav evrakı paketi, görevliler tarafından tek tek açılır, paketin içinden çıkan bütün belgeler tek tek sayılır ve eksik varsa bir tutanakla tespit edilir. Sınava giriş belgesi veya sınav kitapçığı eksik çıkan adayın sınavı geçersiz sayılır. Adaylar isterlerse salon görevlilerinin, sınav kitapçıklarını paketlemelerini izleyebilirler.

 

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu