Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Bitcoin Rekor Yeniledi 5000$

istanbul temizlik şirketi
Bitcoin Rekor Yeniledi 5000$

Kripto para birimleriyle ilgili bir çok ülke yaptırımlara hazırlanırken ve özellikle en popüler kripto para birimi olan bitcoin üzerine ülkelerde yasaklamalar gelmeye başladığı sırada ne olduysa bir süredir 4.800$ düzeyinde olan bitcoin birden tırmanışa geçerek yine 2 Eylül tarihinde rekor olarak gördüğü 5.013$ seviyesini geçti ve 5.150$ a kadar yükseldi. Bu hareket ile birlikte bitcoin şimdiye kadarki en yüksek değerine ulaştı.

Eylül ayı içerisinde kripto para ile finansman sağlama yöntemi olan ICO’lar Çin yönetimi tarafından yasaklanmıştı. Daha sonra ise ülke genelinde bütün bitcoin ticaretini bitirmeye yönelik bir çok adım attı. Çin genelinde hizmet veren Bitcoin borsası firmaları ise aldıkları talimat gereğince Ekim 2017 sonundan itibaren hizmetlerine son vereceklerini duyurdular.

Daha sonra sırasıyla önce Güney Kore ve daha sonra Rusya kripto para işlemlerinin tamamen yasaklanacağını açıkladı.

Bitcoin neden yükseldi?

Bunca olumsuz habere rağmen Bitcoin’in yükselme sebebi ise yine düşüşü başlatan ülke olan Çin. Hükumetin resmi yayın organı olarak hizmet veren Xinhua’ya göre kısa bir süre sonra Bitcoin borsalarının tekrardan işlem yapmasına izin verilecek.

Bu haberin ardından Bitcoin kendine olan güveni tazeleyerek rekora doğru yürüyüşünü başlattı ve günün sonunda 5.150$ seviyesine kadar çıkmayı başlardı. Bu seviyeden daha yukarı doğru çıkar mı? 5.000$ seviyelerinde ne kadar kalır onu zamanla göreceğiz. 

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu