Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Binali Yıldırım İstanbul’daki sayımlar hakkında açıklama yaptı

istanbul temizlik şirketi
Binali Yıldırım İstanbul'daki sayımlar hakkında açıklama yaptı

İstanbul’daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak Parti’den aday olan Binali Yıldırım bir basın toplantısı düzenleyerek 15 gündür devam eden sayım işlemleri ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

“Bu seçim murdar oldu” şeklinde konuşan Binali Yıldırım, bu sözünün kendisini de bağladığını, kim kazanırsa kazansın sonuçların çok konuşulacağını belirtti.

Binali Yıldırım, “Oylar sandıkta iç edilmiştir, bu kadar açıktır. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır. Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz. İstanbul gibi memleket büyüklüğünde bir şehri yönetecek başkanın şaibeler ve sakatlanmış bir seçim sonucuyla başkan olması doğrusu pek hoş bir şey olmaz” şeklinde konuştu.

Yürütülen geçersiz oyların yeniden sayım sürecinin yavaş ilerlemesi ile alakalı eleştirilere yanıt veren Yıldırım, “Seçim gecesi sandık sayısı kadar heyet oluyor. Şimdi heyet sayısı 150’yi geçmez. Bunu düşününce yavaş ilerlemesi normal” açıklamasını yaptı.

Yaşanan seçim sürecini 2014 yerel seçimleri ile karşılaştıran Binali Yıldırım, “2014 yılında 191 itiraz yapılmış; bunun 19’u kabul edilmiş, 172’si reddedilmiş. Bu yıl 522 itiraz yapılmış; 485’i reddedilmiş, 13’ü kabul edilmiş, 24’ü kısmen kabul edilmiş. Bunların içinde tüm partiler var… 2014 seçiminde AK Parti adayının oyundan daha fazla oy aldım. Biz düşük oy falan almış değiliz. Burada karşı taraf daha çok oy aldı, o da ittifaklardan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

31 Mart gecesinden bu güne kadar devam eden İstanbul seçimlerinde oyların tekrar sayılması işleminin bu şekilde en az 1 hafta daha süreceğini belirten CHP yetkililerinin itirazlarda bulunduğunu da hatırlatmak gerek.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu