Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitika

AB’den Türk Vatandaşlarına Vizesiz Seyahat Müjdesi

istanbul temizlik şirketi
AB'den Türk Vatandaşlarına Vizesiz Seyahat Müjdesi

AB Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri olan Dimitris Avramopoulos, sürekli olarak ertelenen ve önüne engeller konulan Türkiye ve AB arasındaki vizesiz seyahat için yapılan ikili görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu.  Dimitris Avramopoulos’un açıklamasına göre vizesiz seyahat için artık son aşamaya geçildiği ve kısa bir süre sonra Türk haklına bu konuda müjdeli haberlerin verilebileceğini söyledi.

Biyometrik Pasaport Kullanarak Yapılabilecek Vizesiz Seyahat İçin Son Aşamaya Geçildi

Avramopoulos AB ülkelerine vizesiz seyahat ile ilgili yaptığı açıklamasında, “İnsaniyet adına gösterdiğiniz ev sahipliği, bu çaresiz insanlara uzattığınız yardım elinden dolayı takdir etmek istiyorum. Biz de Türkiye ile müşterek bir hedef doğrultusunda çalışıyoruz ve Türk vatandaşları için biyometrik pasaport ile vizesiz seyahati müjdelemek istiyoruz kısa süre içinde. Bunun sorumlusu benim zaten. Artık son düzlüğe girdik. Türkiye ile yakın çalışıyoruz, yakın bir iş birliği içinde ve gerekli tüm ihtiyaçları yerine getirmeye çalışıyoruz. Vizelerin kalkması gerçekleştiğinde insanların daha çok temas halinde olmasını sağlayacak, ortaklığımızı daha da güçlendirecek ve Avrupa Birliği‘ni ile Türkiye’yi bir araya daha da yakınlaştıracak ve getirecek.” dedi.

Vizesiz seyahate iki tarafında karşılıklı ihtiyacı olduğuna vurgulayarak, “Birlikte daha güçlü olabiliriz. Avrupa’da bir daire var. Bu daireyi uluslararası bir iş birliği haline getirmek istiyoruz. Bu bir ihtiyaç” ifadelerini kullandı.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu