Instagram takipçi satın al
Haberler

ABD’den S-400 ve F-35 açıklaması geldi

istanbul temizlik şirketi
ABD'den S-400 ve F-35 açıklaması geldi

Beyaz Saray tarafından Türkiye’nin F-35 projesinden çıkartılmasıyla ilgili olarak, “F-35 bu uçakların gelişmiş kapasitesi hakkında bilgi sahibi olmak için kullanılacak Rus istihbarat toplama platformu ile bir arada bulunamaz” açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamanın devamında ise ABD, Türkiye’ye Patriot satmaya çalıştı. ABD, Türkiye’nin hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor. İlişkilerimizin güçlü olduğu taraflar da var her şey F-35’e bağlı değil” ifadeleri kullanıldı.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada ise , “Türkiye, F-35 programında askıya alındı. Türkiye F-35 projesini riske etti.” denirken, olayın buraya kadar gelmesiyle ilgili olarak, “Kaçınmak için çok çaba sarf etmiştik. İşlerin bu noktaya gelmesinden üzüntü duyuyoruz. Ama Türkiye’yi F-35 programından çıkarma kararımız sürpriz değil” ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE 9 MİLYAR DOLAR ZARAR EDECEK

Açıklamada ayrıca bu yaptırımdan Türkiye’nin maddi zarar edeceğine de değinerek “Türkiye’nin F-35 programına katılımını askıya alma sürecini başlatıyoruz. Kaçınmak için çok çaba sarf ettiğimiz bir konuydu. İşlerin bu noktaya gelmesinden üzüntü duyuyoruz. Ama Türkiye’yi F-35 programından çıkarma kararımız sürpriz değil. Türkiye bu kararından dolayı iş imkanlarını ve ekonomik fırsatları kaybedecek. F-35 programıyla bağlantılı 9 milyar dolarlık bir kayıp olacak.” diye belirtildi.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu