Instagram takipçi satın al
SporHaberler

2019 Afrika Uluslar Kupası şampiyonu Cezayir oldu

istanbul temizlik şirketi
Bu yıl 32. si düzenlenen Afrika Uluslar Kupası akşam oynan final maçıyla birlikte tamamlandı. Kupayı kazanan ülkenin 4,5 milyon dolar ödül kazandığı turnuvanın  Uluslararası Kahire Stadı’nda oynanan final maçında Senegal ile Cezayir karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan Cezayir, maçın daha başında 2. dakikada Baghdad Bounedjah’in attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın devamında karşılıklı ataklardan netice alınmayınca maçı Cezayir 1-0 kazandı ve  Afrika Uluslar Kupası’nın sahibi oldu.

2019 Afrika Uluslar Kupası şampiyonu Cezayir oldu
 Afrika Uluslar Kupası’nda 1990 yılında ve 2019 yılında olmak üzere iki kere finale yükseldi ve iki final maçını da kazanmasını bildi. Cezayir 29 yıl sonra çıktığı final maçında kupayı müzesine götürdü.

Afrika Uluslar Kupası Gol Kralı IGHALOoldu

Tunuva’da dikkat çeken isimlerden birisi olan ve 3. olarak tamamlayan Nijerya’nın forvet oyuncusu Odion Ighalo attığı 5 golle Afrika Uluslar Kupası Gol Kralı olmayı başardı. Onun ardından en çok atan oyuncular ise 3’er golle Cezayir’de Riyad Mahrez ve Adam Ounas, Senegal’de Sadio Mane ile Demokratik Kongo’da Cedric Bakambu isimleri oldu.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu